Categories Beauty

Pet savjeta za lijepe i njegovane usne!

U zimskim danima posebnu pažnju posvećujemo njezi kože lica. Pri tome često zaboravimo da i naše usne trebaju posebnu njegu i tretman. Jer, priznajte, lijepe usne privlače pažnju!

Foto: Guliver/Thinkstock

Donosimo vam pet savjeta za lijepe i njegovane usne.

Prestanite s lošim navikama Oblizivanje usana čini se kao jednostavan način vlaženja suhih usana, no ova navika suhim usnama pomaže samo nakratko. Vlažnost nestane za sekundu i koža je suha više nego prije.

Vlažnost iznutra i izvana Za ljepotu usana bitno je osigurati cijelom tijelu vlažnost iznutra. Dnevno bismo trebali unositi 1,5 do 2 litre vode. Tokom zime, vazduh u prostorijama u kojima boravimo posebno se može isušiti. Vlažnost od 30 do 40% u prostorijama je idealna za usne tokom zimskih mjeseci.

Pravilna ishrana Ljepota usana zavisi i o unosu vitamina i minerala. Zato je ishrana koja uključuje voće i povrće te vitamini A i E vrlo važna za kožu i usne.

Proizvodi za njegu usana. Različiti su oblici i ukusi proizvoda za njegu usana. Važno je da se u tankom sloju nanesu na usne. Ljeti, ali i zimi potrebno je zaštiti usne i od sunca proizvodima koji imaju UV zaštitu.

Piling Njega usana je efikasnija ukoliko na njima nema odumrlih ćelija kože. Stručnjaci preporučuju piling usana jednom u sedam dana, koristeći vlažni ručnik s posebnim proizvodom za peeling ili s jednostavnom mješavinom šećera i meda.

IZVOR: dm-drogeriemarkt.ba

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *