Categories Beauty

Piling: 5 važnih pitanja za kozmetičara

Sve što bi trebalo da znate o pilingu…

#1 Zašto raditi piling?

Tokom zime imamo minimalni broj sunčanih dana, a niska temperatura vazduha ne dopušta vam da dugo budete vani. Ovo su idealni uslovi za razne pilinge – od površinskih do dubokih.

Nakon pilinga aktivno se pokreće proces regeneracije. Rezultat je mlada, osjetljiva koža, koju je potrebno intenzivnije zaštititi od ultraljubičastog zračenja i drugih nepovoljnih faktora koji mogu na njoj ostaviti trag u obliku staračkih pjega, ožiljaka i drugih nepravilnosti.

#2 Koji piling izabrati?

Zaista, postoji mnogo pilinga: od površinskih do dubokih, s potpunim obnavljanjem kože lica. Vrstu postupka treba pojedinačno odabrati ljekar, za određeni uznemirujući problem.

Nježni, cjelogodišnji pilinzi su univerzalni. Oni nemaju samo piling efekat, već i rješavaju probleme povezane s godinama, probleme sa suhom kožom, jačaju krvne sudove i posvjetljuju staračke pjege.

#3 A ljudi s osjetljivom kožom?

Upravo za takve ljude postoje mekani, nježni pilinzi koji nježno djeluju na epidermu, imaju hidratantni i regenerišući efekat na kožu.

#4 Kako se brinuti o koži poslije pilinga?

Njega nakon pilinga vrlo je važna. Način njege kože nakon pilinga uticaće na vašu novu, mladu kožu. Pravilna njega pomoći će izbjeći dugotrajno hiperpigmentaciju, suhoću i direktno će uticati na efekat pilinga. Obavezno koristite noćne kreme i maske za lice. Ako ste napravili piling kako biste izjednačili ton lica, koristite dodatna sredstva s uljepšavajućim efekat – za bolji rezultat. Izbjegavajte solarijum.

#5 Koliko često je potrebno ponoviti postupak za bolji rezultat?

U kozmetologiji postoji mnogo shema – izbor zavisi od sastava pilinga i dubini njegovog efekta. Obično su to 4-6 tretmana s pauzom od 14 dana.

Izvor: elle.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *