Categories Beauty

Savršeno konturisanje u samo tri koraka

Konturisanje je jedan od omiljenih beauty trendova, iako se tehnike iz sezone u sezonu mijenjaju. Kada su se pojavile u svijetu make up-a, konture su dobro mogli da nanesu samo profesionalni šminkeri, ali žene su vremenom toliko zavoljele konture, da je sada, gotovo svaka od nas, profesionalac pri njihovom nanošenju.

Konturisanje je tehnika šminkanja, koja naglašava sve što treba i kamuflira svaku nepravilnost na vašem licu. Proteklih nekoliko godina jake konture bile su vodeći beauty trend, ali sada se vraćamo prirodnom, nenaglašenom izgledu našeg lica. Beauty svijet se ove sezone okreće laganim linijama i bojama.

S obzirom da su ove sezone poželjne blage konture, nosive u bilo koje doba dana, taj look možete postići u svega 3 koraka.

1. Ublažite tamne linije

U nekoliko isprekidanih poteza, četkom sa manje proizvoda, nanesite bronzer ispod jagodice, kako biste na prirodan način istaknuli jagodičnu kost i vizuelno smanjili obraze. Za što neutralniji izgled, potrudite se da konture dobro izblendate i ublažite prelaz.

2. Highlighter i korektor za prozračan ten

Ova dva proizvoda daju finish konturisanju i licu pružaju sjajan i svjež izgled. Pravu nijansu korektora koristtite za područje ispod očiju. Kada je highlighter u pitanju, manje je definitivno više, pa vam preporučujemo da ga nanesete u blagim tragovima.

3. Koristite četkice

Četkice za šminkanje, uz adekvatne proizvode, preduslov su dobre konture. Za savršeno konturisano lice potrebne su vam 3 četkice i beauty blender. Potrebne su vam četkica za blendanje, četkica za korektor i pljosnata četkica za bronzer, dok je beauty blender tu, da sve proizvode stopite na što prirodniji način.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: @harperandharley

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *