Categories Beauty

Znate li šta su Soap Brows koje “vladaju” Instagramom?

Obrve – za neke djevojke ponos, a za druge uvijek velika muka. Zašto je to tako?

Kao i s mnogim drugim beauty trendovima, kako postanu drastičniji – toliko nam teže padne kada odu u zaborav. Hoće li se to desiti i kad je najnoviji trend obrva u pitanju?

Naime, tako je bilo poslije perioda devedesetih i početka dvijehiljaditih, kada su u modi bilo jako tanke obrve. Nakon toga, prije nekoliko godina, čini se bez perioda privikavanja, došlo je do nove vladavine – gustih obrva. A ljeto 2020. rezervisano je za još jednu njihovu varijantu – tzv. soap brows, to jest one koje djeluju razbarušeno.

Ovaj trend savršeno demonstriraju mnoge poznate dame, kao što su Cara Delevingne, Lily Collins i Emilia Clarke, a po ugledu na njih – nose ih svi koji imaju prirodno pune obrve i talenat da ih oblikuju tako.

Soap brows zavladale su društvenim mrežama, pa ih možemo pronaći u mnogim beauty tutorijalima i šminkera i influensera.

Inače, soap brows podrazumijeva posebnu metodu začešljavanja obrva. Umjesto gela za obrve, koristi se sapun za ruke (odatle i ime). Iako na prvu zvuči pomalo čudno, trend je prihvaćen iz istih stopa, a šminkeri su prvi koji su stali u njegovu odbranu – jer i ranije su se često služili ovom tehnikom.

Švedska šminkerka Linda Hallberg pojasnila je, naime, svim skepticima da je ovakav vid učvršćivanja obrva sapunom uvijek bio popularan među profesionalcima, ali je na Instagramu doživio procvat i popularnost tek ove godine.

Linda objašnjava i da ćete, i ako nemate prirodno guste obrve, ovom tehnikom postići takav utisak (barem djelimično). Ova šminkerka je dala i logično objašnjenje zbog čega bira soap brows. Ona tvrdi da efekat koji se dobija ovom tehnikom ne može da se postigne gelom, a razlog se krije u tome što su gelovi napravljeni na bazi vode, pa, kad se ljudi znoje, efekat gela počne da slabi.

Kako se dobijaju ovakve obrve, pogledajte u videu ispod:

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *