Categories Lice & Make-up

Kako na prirodan način zategnuti kožu oko očiju

Umjesto estetskih procedura, ovog puta predstavljamo samo prirodne načine za zatezanje kože u predjelu očiju.

#1 Čaj od kamilice

Kamilica ima protivupalna svojstva koja mogu pomoći kod opuštene kože kapaka. Nakon što skuhate čaj, uzmite dvije kesice i sačekajte da se ohlade, a nakon toga ih stavite na oči i držite između 15 i 20 minuta. Možete ih prethodno staviti u frižider za još bolji efekat hlađenja.

#2 Bjelanca

Bjelanca čine kožu nježnijom i zatežu je. Očistite kapke i osušite kožu, a zatim nanesite malu količinu bjelanaca na njih. Sačekajte da se osuše, pa ispretite kožu hladnom vodom. Rezultati su odmah vidljivi.

#3 Led

Led sužava krvne sudove i samim tim smanjuje nadustost u kapcima. Držite nekoliko sekundi kocke leda na kapcima i vidjećete rezultate odmah.

Foto: Guliver/Thinkstock

#4 Krastavac

Ovo je već jedan od poznatijih načina da uklonite nadustost u kapcima. Krastavci su bogati kofeinskom kiselinom i vitaminom C koji smanjuju zapaljenske procese i zatežu kožu. Stavite dvije tanko sječene kriške krastavca na oba oka, opustite se 15-20 minuta i uživajte u sjajnoj i osvježenoj koži.

#5 “Vježbajte”

Evo jedne vježbe za kapke koja takođe može pomoći da ih zategnete: zatvorite oči i stavite oba kažiprsta preko oba kapka. Podignite laktove. Brojite do pet, a na svaki broj nježno pristisnite kapke. Kad izbrojite do pet pokušajte da otvorite oči uz blagi pritisak prstiju. Ponovite vježbu 10 puta.

#6 Spavajte dovoljno

Ako odvajate dovoljno vremena za san, cijelo tijelo će biti pod stresom, a oči umorne. Samim tim se povećava opuštanje kože u predjelu očiju. Zato se potrudite da svake noći idete ranije na spavanje kako biste se ujutru osjećali odmorno, zadovoljno i što je najbitnije – lijepo.

Foto: Thinkstock Izvor: harpersbazaar.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *