Korisni savjeti za savršen make up

by | 2 Aprila, 2017

Svaka od nas ima neku svoju make up rutinu, ali uvijek volimo da ispratimo nove trendove u šminkanju i da vidimo i čujemo šta nam kažu stručnjaci. Istražujući, često naletimo i na greške koje pravimo. Donosimo vam korisne savjete make up stručnjaka, koje morate imati na umu prilikom narednog šminkanja.

Foto: Pixabay

1. Ključna stvar je dobro ogledalo! Najbolje je ono koje je veliko, dobro osvijetljeno i okrenuto naviše, tako da možete da podignete bradu dok se ogledate. To je najbolja pozicija za šminkanje očiju.

2. Lice pripremite za šminkanje pilingom, a ne maskom za lice! Piling uklanja mrtve ćelije kože, pa je ona glatka i blistava, a kao takva mnogo je bolja podloga za šminkanje.

3. Prvo našminkajte oči! Tako sprječavate da vam sjenka pada na tenirano lice.

4. Sapun i voda su nezamjenjivi u pranju četkica za šminku, kažu stručnjaci. Kad perete četkice, uvijek perite samo vlakna, ne i dršku, jer od vode može da oslabi ljepak koji spaja vlakna i dršku, pa ona mogu početi da otpadaju.

5. Kad ste umorni, ne pokušavajte to da prikrijete! Jer, ako na umorno lice krenete da dodajete korektor, superpigmentisane sjenke i karmini učiniće da izgledate još umornije. Koristite BB kreme, jednostavna rumenila i sjajeve za usne.

6. Hajlajtere najvjerovatnije stavljate pogrešno! Uvriježeno je mišljenje da luminajzeri imaju najbolji efekat kad se stave na čeonu kost i vrh jagodice, ali make up stručnjaci prednost daju “trouglu svjetlosti” – to je potez koji se izvodi ispod oba oka. Tako se osvjetljava sama sredina lica.

7. “No make up” nekada znači “make up”! Probajte, zašto da ne. Oslobodite se pritiska okoline, koja od vas traži perfektnost u svakom trenutku. Savršenost ne postoji, a ljepota je u vama. Najbolja šminka je definitivno vaš osmijeh!

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.