Categories Ljepota i njega poznatih

Claudia godinama krši važno beauty pravilo!

Claudia Schiffer, jedna od “originalnih”‘ supermodela devedesetih obilježava 30 godina u modnoj industriji i otkriva da je i u 48. godini jednako lijepa kao i na početku karijere zahvaljujući jednom beauty pravilu koje redovno krši.

Foto: Guliver/Getty Images

“Ledena kraljica”, kako su Claudiju često nazivali, otkrila je u svojoj novoj knjizi da se ne drži svih pravila na kojima vizažisti i dermatolozi insistiraju. Naprotiv, najčešće ga krši.

“Ne skidam šminku prije spavanja i ujutro izgledam stvarno odlično. Make-up oko očiju samo pustim i probudim se s razmazanom šminkom koja daje odličan, seksipilan look. Tu sam tajnu otkrila još u devedesetima kada sam radila s njemačkom fotografkinjom Ellen von Unwerth i snimala kampanju za Guess Jeans. Bile smo u Maroku s vizažistom Laurijem Starrettom. On mi je uvijek govorio da spavam s make-upom jer će idući dan izgledati mnogo bolje. Smjela sam skinuti samo trepavice. Tad mi se to činilo suludo, ali bio je u pravu”, izjavila je Claudia Schifferkoja ne izlazi bez tekućeg pudera i dobrog sloja maskare.

Njemačka manekena ove godine slavi 30 godina svoje manekenske karijere, a osim što joj izlazi nova knjiga, Claudia je prošlog mjeseca ponovno prošetala modnom pistom i to u društvu ostalih supermodela zaslužnih za tu kovanicu. Uz nju su u Milanu, na modnoj reviji brenda Versace, prošetale Naomi Campbell (47), Cindy Crawford (51), Carla Bruni (49) i Helena Christensen (48) i još jednom pokazale zašto su ih nekad zvali najboljima od najboljih te zašto i danas mnogi žale za vremenima kada su one “žarile i palile” modnom scenom.

Foto: Vogue

IZVOR: GLORIA.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *