Categories Ljepota i njega poznatih

Jessica Alba otkriva svoje fitnes&health navike koje su iznenađujuće efikasne i jednostavne

Jessica Alba je poznata kao neko ko vodi računa o ishrani i zdravlju. Kako bi ostala i najbojoj mogućoj formi, ona primjenjuje sljedeće korake…

“Sa godinama, a naročito od kad sam postala mama, prioritet mi je postalo zdravlje. Vrlo mi je važno da budem zdrava i da se dobro osjećam, a ne da težim ka savršenstvu. Umjesto da stalno razmišljam kako bih mogla da izgubim još koji kilogram, sada znam da je dobar osjećaj na prvom mjestu i da nikada neću izgledati savršeno i to je u redu”, kaže Jessica!

#1 Dan započinje smoothiejem

“Smoothie je vrlo hranljiv i bogat vitaminima i mislim da je veoma zdrav način za započinjanje dana. Poslije ovakvog doručka spremna sam za sve zadatke koji me očekuju u toku dana. Čak i moja djeca vole ovaj napitak”, kaže slavna glumica.

#2 Ne odriče se hrane po svaku cijenu

Ona pažljivo sluša želje svog tijela.

“Kada osjetim potrebu za nečim slatkim ne ignorišem taj znak tijela, već udovoljim sebi. Balans je jako bitan i samo tako je moguće bit fit i osjećati se dobro”, objasnila je.

#3 Sama sprema svoje obroke

Ona se trudi da svaki obork spremi od svježih namirnica. Takođe, ujutru spremi sve obroke koje će imati u toku dana kako ne bi pala u iskušenje da pojede nešto što nije zdravo.

Foto: Instagram

#4 Organska hrana je uvijek njen izbor

“Organska hrana je uvek moj izbor. Trudim se da sve namirnice budu potpuno prirodnog porijekla, bez dodataka aditiva”, kazala je ona.

#5 Jede kokice svaki dan

“Jako volim grickalice, ali da ne bih dobila te neželjene kilograme, kokice su jedina opcija. I nutricionisti se slažu da su vrlo zdrave i preporučuju njihovo uključivanje u plan dijetalne ishrane”, ispričala je Jessica.

#6 Hidratacija na prvom mjestu

Glumica se trudi da dnevno unese veliku količinu vode u organizam.

“Tvrdim da je voda osnova za dobar i blistav ten, zato mi je ona omiljeno piće”, ispričala je ona.

#7 Kokosova voda je uvijek dobar izbor

Osim obične vode, ona voli u svoju dnevni plan ishranu da ubaci i kokosovu vodu zbog svih benefita koje ona ima na organizam.

Foto: Instagram

#8 Redovan odlazak u teretanu

Njena savršena figura je i rezultat redovnog odlaska u teretau. Minimum 2 puta sedmično je možete vidjeti na nekom trenigu. Najviše voli da vježba sa prijateljicom, jer je tako interesantnije.

#9 Duge šetnje su joj omiljeni vid rekreacije

Ona se trudi da ostane aktivna tokom dana što više može, pa svaku priliku koristi da pješači, umjesto da ide kolima.

#10 Radi ono što je čini sretnom

“Vrlo je važno udovoljiti sebi kako biste se oslobodili stresa koje ovaj ubrzani način života nosi sa sobom. Šta god da vas opušta praktikujte. Važno je raditi stvari od kojih se osjećate bolje, jer ćete samo tako moći da pružite svoj maksimum u svim sferama života”, kazale je Jessica Alba.

lepotaizdravlje.rs

Foto: Instagram

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *