Categories Ljepota i njega poznatih

Kako Cate Blanchett održava mladolik izgled?

Dvostruka oskarovka Cate Blanchett nedavno je napunila 49 godina, a za australijski Elle otkrila  je svoje beauty navike, ali i objasnila zašto je šminka esencijalni dio svake njene glumačke izvedbe.

“Vrlo mi je važna šminka kad glumim. Volim igrati protiv izgleda – ako moj lik izgleda neuredno, šminka mi je razmazana na licu, ja volim odigrati sasvim sabranu osobu. Mislim da takva oprečnost daje dodatnu notu i dubinu mom liku”, otkrila je Blanchett.

Osim toga, Blanchett je s australijskim Elleom podijelila i da su najljepše žene koje je vidjela uživo Michelle Williams, Jessica Chastain i Liv Ullmann.

Slavna je glumica podijelila i šest savjeta koje je naučila od stručnjaka na snimanjima, a koja i sama danas primjenjuje. Otkrijte ih u nastavku:

#1 Naglasite oči i uklonite znakove umora tako da nanesete bijelu olovku uz trepavice. To će otvoriti oči i izgledaćete odmornije.

#2 Parfem od kojeg se ne odvaja je Giorgio Armani Sì čije je i zaštitno lice.

#3 Za područje oko očiju (a ponekad i kao balzam za usne tokom dugih letova), Blanchett koristi SK-II Facial Treatment Essence-Eye.

#4 Za ujednačen ten koristi esenciju SK-II Genoptics Aura ujutro i uveče.

#5 Estée Lauder Sumptuous Infinite maskara u crnoj boji dodaje dramatičnost izgledu.

#6 Iz kuće ne izlazi bez crvenog ruža u torbici.

Izvor: elle.hr Foto: Guliver/Getty Imges

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *