Categories Ljepota i njega poznatih

Mojih pet: Tips & tricks za dobar izgled TV urednice i novinarke Sanje Popović

Sanja Popović, televizijska urednica i novinarka (RTRS), kaže da je svaka žena i lijepa i posebna na svoj način. “Treba voditi računa o izgledu, ali ne mislim samo na spoljašnjost, već i ono kako se osjećamo iznutra! Bez obzira na porodične i poslovne obaveze žene ne bi trebalo da zaboravaljaju na male rituale koji joj pružaju samopouzdanje… Svima su nam potrebni ti trenuci”, kaže Sanja za ljepotaizdravlje.ba i našu novu rubriku “Mojih pet”…

Foto: Aleksandar Arsenović

Tajne dobrog izgleda lijepa voditeljica odlučila je da podijeli i s našim čitateljicama!

#1 Uvijek uredna i dotjerana! Sređujte se za sebe, a ne za druge, čak i kada idete u prodavnicu u blizini vaše zgrade. Važan je prvi utisak koji svi ostavljamo prilikom susreta, a kompliment ili zapažanje drugih svima daje dozu samopouzdanja.

#2 Uredna frizura Masna i neuredna kosa ni na kome nije lijep prizor. Ne prihvatam izgovore poput: “nemam vremena” ili “ne znam šta da radim s kosom”! Naučite da napravite tri frizure same, ako je kosa prljava svežite je, koristite šampon za suho pranje kose (adekvatna zamjena je i soda bikarbona, pa s nekoliko poteza četkom sve bude “pod konac”). Soda bikarbona ili bebi-puder daće vašoj kosi i volumen, a ako imate tamniju kosu, dobro je iščetkajte da ne biste izgledale kao “pokojni Toza” (sjećate se scene s Brankom Đurićem Đurom u filmu “Kako je propao RnR” kad upadne u brašno?) Ako je kosa duža i nije u “stanju” u kojem je možete raspustiti, rajf, traka, dekorativne ukosnice pa i “konjski rep” pomoći će vam da prebrodite period do odlaska frizeru ili pranja kose.

#3 Make-up Sjaj za usne, maskara, malo rumenila i adekvatan puder ili tonirana krema moja su osnova šminke i rijetko kad sam bez njih. Njima ćete prikriti sitne nedostatke i istaknuti ljepotu lica te mu dati svjež izgled. Vjerovatno će neko reći: “Ajoj, pa koža ne diše”, ali danas ima mnogo preparata koji omogućavaju koži normalnu funkciju.

Foto: Instagram

#4 U trenerci samo na trening! U trenerci i drugoj sportskoj odjeći idite samo na trening ili eventualno na neki izlet koji uključuje sportsku aktivnost. Isto važi i za poderanu i izblijedjelu odjeću za koju nema mjesta u ormaru. Iskoristite je za brisanje prašine ili glancanje namještaja i bacite je! Od starih majica možete da napravite zanimljive ukrasne jastuke u patchwork fazonu, a poderane hulahopke idealne su za brisanje prašine i glancanje drvenog namještaja i parketa.

#5 Vlažne maramice Uvijek sa sobom nosim vlažne maramice, jer su veoma korisne. Osim dezinfekcije i higijene, veoma su efikasne u čišćenju mrlja. Provjereno čiste i mrlje od kečapa, jedino treba obratiti pažnju da nemaju u svom sastavu neka ulja.

Foto: Instagram

Savjet plus: Volite sebe sa svim vrlinama i manama! Bile one vidljive ili ne, dio su vaše ličnosti i čine vas drugačijom od ostalih. Kada ste zadovoljne sobom, zračite pozitivnom energijom, a tada će vas voljeti i drugi i samopouzdanje će da raste.

PRIREDIO: S. Vujanović

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *