Categories Ljepota i njega poznatih

Saznajte tajne njege Alexe Chung

Ona važi i za jednu od najbolje odjevenih žena svijeta, ali Alexa Chung, TV-lice i odnedavno dizajnerica, priznaje da uopšte ne voli šminku.

Foto: Instagram

“Tuš za oči je jedini beauty proizvod do kojeg mi je stalo”, kaže Alexa naglašavajući da kako stari, tako više pažnje posvećuje njezi kože. Otkriva da je tuš koji koristi Eyeko Skinny (oko 25 KM), ali kako neko ko izgleda kao ona postiže besprijekoran look?

“Kožu njegujem uljima, ali nedavno mi je kozmetičarka rekla da mi ipak treba nešto više do toga. Naime, ja sam mislila da ulja djeluju hidratantno, ali ipak nisu – ona su dobra kao barijera koja sprečava da hidratantno sredstvo izlapi s površine kože. Zato sada prvo stavljam serum, pa hidratantnu kremu, a tek onda ulje. I funkcioniše”, kaže Alexa.

Ona, za razliku od većine slavnih osoba, ne histeriše kad je riječ o čišćenju lica – naprotiv, prilično nas je iznenadila njena ležernost oko toga.

“Rijetko čistim lice. Perem ga ujutro dok se tuširam. I, znate, ne skidam šminku prije spavanja – volim ići kao ‘komad’ u krevet”, rekla je.

Vjerujemo da se svi kozmetičari sada drže za glavu, ali, znajte, to što Alexa krši jedno od najosnovnijih beauty pravila ne ostavlja traga na njenom licu.

IZVOR: GRAZIA.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *