Categories Ljepota i njega poznatih

Šest veličanstvenih: Navike u ishrani zbog kojih Gisele izgleda senzacionalno…

U samo šest koraka možete doći do režima ishrane kakvog poštuje Gisele Bündchen – ne tvrdimo da ćete isključivo na taj način imati liniju poput njene, ali uz redovnu vježbu, sasvim je sigurno da ste na odličnom putu! 

Foto: Guliver/Getty

#1 Doručak pun vitamina

Kako drugačije započeti dan nego  vitaminima. Osim što je njen doručak pun voća i povrća, svako jutro pije i mlaku vodu s limunom, recept koji nam je svima poznat.

#2 Dovoljna količina voća i povrća

Osim u sokovima, Gisele voće priprema na poslužavnicima na kojima kombinuje različite vrste voća u manjim količinama kako bi se u tijelo unijelo što više vitamina. Većinu sastojaka nalazi upravo u svom vlastitom organskoj bašti.

#3 Nutritivno bogata ishrana

80% porodične ishrane sastavljeno je od organskog povrća i cjelovitih žitarica. Proizvodi poput bijelog šećera i bijelog brašna zabranjeni su u njihovoj kuhinji, a od namirnica najviše koriste smeđu rižu, kvinoju, grah, brokulu, cveklu, slatki krompir…

Foto: Guliver/Getty Images

#4 Sezonska detoksikacija

Detoksikaciju ne “obavlja” poput većine, samo nakon praznika, već je praktikuje mnogo češće. Osim što njome poboljšava svoj imunološki sistem, odlična je za odmaranje uma i tijela.

#5 Crveno meso u umjerenim količinama

Gisele kaže kako crveno meso jedu rijetko, tek jednom mjesečno, a umjesto toga, povećali su unos žitarica, ribe i piletine.

#6 Rana večera

Gisele savjetuje večeranje između 17:30 i 18 sati jer time tijelo ima dovoljno vremena kako bi preradilo sve ono što ste unijeli u organizam pa se tokom noći može odmarati.

IZVOR: DIVA.VECERNJI.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *