Categories Ljepota i njega poznatih

Šminkerka otkriva pet omiljenih tajni ljepote princeze Diane

Princeza Diana je između ostalog ostala zapamćena i kao ikona ljepote.

Iako je bila prirodna ljepotica, bila je i svjesna moći šminke i sređene frizure i uvijek se trudila da izgleda najbolje što je mogla. A omiljene trikove za ljepotu pokojne princeze dobro je znala i njena šminkerka Mary Greenwell, koja je odlučila da ih podijeli sa javnošću.

Ovo je pet najvažnijih tajni ljepote prelijepe i neprežaljene Lady D.

#1 Držite se provjerene rutine 

“Diana je imala prelijepu kožu, za šta su djelimično bili zaslužni i geni”, rekla je Greenwell u intervjuu za časopis Stylist.

No princeza to nikada nije uzimala zdravo za gotovo te se svakodnevno držala svoje rutine koja je uključivala čišćenje, toniranje, hidrataciju i nanošenja seruma na lice, a nikada nije izlazila iz kuće bez zaštitnog faktora.

#2 Uvijek se naspavajte 

Kvalitetan san je bio najzaslužniji za ljepotu princeze Diane, a evo zašto bi trebalo da se pridržavate ovoga!

“Nedostatak sna i te kako se odražava na licu, koje izgleda bledo i umorno”, objasnio je stručnjak za kožu Renee Rouleau za časopis Marie Claire dodavši: “Osim toga, manjak sna može da uzrokuje stres koji vodi do raznih kožnih problema. Drugačije rečeno, kada ste umorni, to se i vidi!”

#3 Budite umjerene 

“Nakon što sam počela da radim s njom, Diana je odlučila da u svemu bude umjerena. Smanjila je unos alkohola i to se jako brzo vidjelo na njenoj koži. Ako pušite, pijete ili pretjerujete u bilo čemu drugome, uništićete svoju kožu”, upozorila je Dianina šminkerka.

#4 Ne izlazite iz kuće bez parfema 

Ili kolonjske vodice, svejedno je, bitno je samo da za vama ostaje neodoljiv mirisni trag.

“Diana je uvijek, ali baš uvijek nosila parfem. To je bila završnica njene rutine za ljepotu. Uvijek je mirisala predivno”, prisjetila se Greenwell.

#5 Rizikujte s kosom 

Na snimanju za časopis Vogue 1990. godine princeza Diana je od frizera Sama McKnighta zatražila nešto sasvim neočekivano – da joj drastično skrati kosu. Bujne kovrdže koje je nosila tokom osamdesetih tada je zamijenila kratkom, dječačkom frizurom s kakvom je najbolje i pamtimo. Učite od nje i rizikujte s kosom jer to je ipak samo kosa i kad-tad će porasti.

Izvor: index.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *