Categories Ljepota i njega poznatih

Tri recepta za mladolik izgled Kate Moss

Nekada najpoznatnija partijanerica, manekenka Katt Moss, danas se nerado sjeća starih dana. Zbog ljepote i svoje profesije, noćni život je ostavila iza sebe i posvetila se zdravijim ritualima i navikama.

Britanska manekenka odlazi u krevet najkasnije u 11, a ustaje svakog jutra u 8 sati.

Odmor i kvalitetan san pomažu njenoj koži i tijelu da se odmori, pa nije ni čudo što Kate i u svojoj 46-oj godini izgleda svježe i mladoliko. U nedavnom intervjuu, otkrila je kojim još trikovima uspijeva da očuva svoju prirodnu ljepotu i pored buntovne mladosti.

Kate Moss svako jutro počinje na isti način.

Manekenka najpre pije čašu tople vode sa limunom, a potom se razbuđuje uz kafu. Nakon toga joj instruktorka joge drži trening, a i pored toga što ima svoju kućnu teretanu, ne posjećuje je previše. Kako sama navodi, u frižideru uvijek ima celer – ključni sastojak cijeđenih sokova koje pravi za sve ukućane.

Kako nije prevelika ljubiteljica šminke, na svoju besprijekornu kožu lica stavlja vrlo malo make-upa. Nakon dnevne kreme uglavnom nanosi samo bronzer, a oči ističe sa nekoliko slojeva maskare.

Mekoću usana održava balsamima ili sjajevima. Nikada ne zaboravlja da skine šminku prije spavanja, pa svakodnevno i uveče, ali i ujutru temeljno čisti i hidrira kožu, a na odmoru i u slobodno vrijeme uživa u korišćenju svih vrsta seruma i maski sa svojom ćerkom, piše Stil.

Osim ovih trikova, Kate nerijetko uživa u masažama, koju nekad i sama primjenjuje na licu koristeći valjak od žada.

Izvor: gloria.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *