Categories Make-up

5 činjenica o ruževima koje bi trebalo da znate…

Neke žene ne mogu da žive bez ruževa, neke ih koriste vrlo rijetko, a neke uopšte ne šminkaju usne. U svakom slučaju, važno je znati nekoliko činjenice o ruževima kako ne bi štetili zdravlju i ljepoti.

#1  Ruž za negu usana treba da sadrži pčelinji vosak, kao i bademovo ulje/shea maslac i kakao kako bi bio bezbjedan za vaše usne.

#2  Ako nakon upotrebe ruža usne postanu suhe – to znači da ruž sadrži mnogo hemikalija. Ovaj ruž za usne treba odmah odbaciti.

#3 Vizuelno povećanje usana karminom je moguće ukoliko ruž sadrži ulje od mente ili mentola. Ove komponente obezbjeđuju protok krvi u usnama, povećavajući njihovu veličinu.

#4 Karmin se smatra organskim ako sadrži najmanje 85% prirodnih komponenti. Pakovanje mora biti označeno kao “bio” ili “organsko”.

#5 Ruž traje od 1,5 do dvije godine. Nakon što je istekao rok upotrebe, preporučuje se da ruž ne koristite više od pet do šest mjeseci. Upotreba karmina kome je istekao rok trajanja može izazvati iritaciju, crvenilo, osip i pukotine na usnama.

Izvor: Ženski magazin Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *