Categories Make-up

5 zlatnih make-up pravila za besprijekoran izgled

Beauty trendovi, posebno kada je make-up u pitanju mijenjaju se iz sezone u sezonu, pa ipak, većina žena ostaje vjerna svojoj make-up rutini, kojom na najbolji način ističe svoju ljepotu, ali i s kojom se osjeća potpuno sigurno, kao da nema greške. 

Naravno, svaka rutina se može dodatno unaprijediti, kako biste što besprijekornije nanosili šminku i istakli svoju ljepotu na najbolji mogući način, bitno je da znate “zlatna pravila”.

#1 Što prirodnije to bolje

Odgovarajući tekući puder neophodan je kako biste ujednačili svoj ten, međutim, ako želite prirodan izgled, neka fokus bude na prirodnom sjaju vaše kože, tako da make-up fokus prebacite na highlighter i rumenilo, koji će vašem licu vratiti prirodnu svježinu i sjaj.

#2 Vizualno otvorite pogled

Izbor sjenila mora biti nude, kako biste svom oku dali prirodnu dubinu. Dodatnu dimenziju dobićete kada u pregib kapka nanesete za nijansu tamnije sjenilo Oko ćete dodatno otvoriti nanošenjem bijele olovke u vodenu liniju, a dodatni wow efekat dat ćete bogatim slojem maskare, koji će vašim trepavicam dati lift up efekat, kao i volumen, za kojim čeznete.

#3 Izvucite maksimum iz svojih usana

Usne prvo obrubite olovkom u boji vaših usana, na taj način definisaćete njihov oblik i dodat ćete im malo na volumenu. Zatim usne popunite nude sjajem, koji će vašim usnama dati punoću i senzualni izgled.

#4 Pripremite kožu za make-up

Zlatno pravilo besprijekornog make-upa je detaljna priprema lica. Prvo detaljno očistite i hidratizujte kožu. Zatim blot papirićima pokupite višak sebuma, nanesite primer i kada ga koža upije nanesite make-up. Na ovaj način, koža će biti spremna da tokom cijelog dana zadrži make-up na svom mjestu, bez razlivanja i preslikavanja šminke, koje ne izgleda ni malo atraktivno.

#5 Perfektno izvučena linija eyelinero

Zlatno pravilo perfektne linije je otvoreno oko. Tokom nanošenja eyelinera bitno je da vam oko bude blago otvoreno, kako bi vam linija bila besprijekorna. Još jedna taktika je da liniju povlačite iz tri dijela, prvo povucite liniju na vanjskom dijelu kapka, zatim na unutrašnjem, pa na sredini, na kraju samo precizno spojite i popunite linije i imaćete savršen cat eye, koji savršeno pristaje svakoj ženi.

Izvor: grazia.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *