Categories Make-up

Kako da odaberete idealnu nijansu ruža?

Opšte je poznato da svaka žena ima svoju rutinu i kada je šminka u pitanju, pa uopšte nije iznenađujuće što većina konstantno koristi iste make-up proizvode, a najčešće jednu do dvije nijanse ruža nosi u svom neseseru.

Ruž važi za jedan od najmoćnijih make-up proizvoda, jer u samo nekoliko poteza može transformisati vaš izgled. Čak i ako se odlučite za jednostavan look, prava nijansa ruža ostaviće efektan utisak.

Iako različit izgled, zahtjeva različit odabir nijanse ruža, ponekad je teško odabrati nijansu, koja vam savršeno pristaje.

Savršenu nijansu ruža možete odabrati, tek kada odredite podton svoje kože.

Ako niste sigurni kako da odredite podton kože, na dnevnom svjetlu pogledajte koje su vam boje vene na ručnom zglobu. Plave i ljubičaste vene ukazuju na hladan podton, dok zelene ukazuju na topao. Ako ne možete da odredite tačnu boju svojih vena podton vaše kože je neutralan.

Ako je podton vaše kože hladan, odaberite tamnije braon i ljubičaste nijanse ruža. Kada želite crveni ruž, birajte nijansu narandžastog podtona, a zaboravite svijetle nijanse ruža.

Ako je podton vaše kože topao, ruževi crvenih i pink boja idealno će vam pristajati. Tamni tonovi ruža ne mogu se uklopiti u vaš prirodni izraz lica, pa se potrudite da ih izbjegavate.

Ako imate neutralan pod ton kože, sve nijanse ruža možete nositi u svome neseseru i svaka od njih besprijekorno će vam pristajati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs Foto: Instagam @vivaluxury

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *