Categories Make-up

Kako izabrati pravi bronzer?

Ljeti bi trebalo da izbjegavamo teške pudere, a najbolje je da umjesto njih lice osvježite bronzerom koji ostavlja utisak preplanulog tena. Otkrivamo vam šta sve treba da imate u vidu kada kupujete bronzer.

U dnevnim varijantama najbolje je da nosite mat formule, dok su svjetlucave idealne za večernji look, pa bronzerom možete naglasiti jagodice ili uljepšati dekolte.

Masnoj koži odgovara bronzer u prahu, a isto važi i za mješoviti tip kože, dok su tečne i kremaste formule idealne za one koji imaju suhu kožu.

Bronzeri u gelu i tečne varijante odličan su izbor ako želite da prekrijete cijelo lice, pa ga možete nositi umjesto pudera, a bronzer u prahu je najbolji za naglašavanje jagodica.

Nijansa bronzera zavisi od boje tena, pa tako svijetlijoj najbolje pristaju boje breskve i meda, srednje tamnoj koži odgovaraju zlatne i bakrene nijanse, dok tamna koža podnosi čokoladne i ciglaste tonove. Bronzer bi trebalo da bude za nijansu tamniji od boje tena kako bi izgledao prirodno.

Tajna ljepog, preplanulog tena krije se u pravilnom nanošenju bronzera. Najbolje je naglasiti dijelove tijela koji lako tamne, a to su jagodice, nos i linija uz kosu. Preporučuje se da krenete od čela, pa uzduž nosa i na kraju ga nanesite na vrhove jagodica.

Bronzer u prahu treba nanositi velikom gustom četkicom, ali prije nego što ga stavite dunite u četku kako biste odstranili višak. Tečni bronzer treba nanositi prstima ili sunđerčićem i lagano ga utapkati kako prelaz ne bi bio vidljiv.

Izvor: 24sata.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *