Categories Make-up

Kako očistiti vještačke trepavice?

Vještačke trepavice jesu onaj naizgled nevažni detalj, ali koji može napraviti razliku između prosječnog i fenomenalnog izgleda. Mnogo žena izbjegava da ih koristi, misleći da je njihova aplikacija teška i da zahtjeva veliku preciznost. Takođe, nisu sigurne kako treba očistiti vještačke trepavice.

S druge strane, neke žeme ne žele da se odreknu glamuroznog izgleda koji one pružaju. U svakom slučaju, prateći nekoliko jednostavnih koraka, one uvijek spremno čekaju na vaš naredni izlazak.

Često se nakon cjelonoćnog provoda, a poslije i pokojeg alkoholnog pića, samo sručimo u krevet, ne vodeći računa o skidanju šminke. To je velika greška. Brižljivim skidanjem make-upa omogućavamo našim porama da ponovo dođu do kiseonika te sprečavamo moguće iritacije.

Evo kako očistiti vještačke trepavice na najlakši način

A čišćenje vještačkih trepavica mnogo je lakše nego što mislite, dok će redovno održavanje ovog beauty pomagala učiniti da traju duže i izgledaju isto onako kao i kad ste ih kupili.

“Cijeli proces započnite uklanjanjem preostalog ljepila koji se nalazi na vašim vještačkim trepavicama. U tu svrhu, poslužiće vam pinceta. Pomoću nje, pobrinite se da baš svo ljepilo bude uklonjeno”, savjetuju šminkeri.

Foto: Guliver/Getty Images

Nakon toga, s vještačkih trepavica uklonite i maskaru. Najbolje je da uzmete čistu četkicu, umočite je u micelarnu vodu i nježnim pokretima pređete preko svih dlačica. Micelarna voda učiniće da maskara nestane, a vaše vještačke trepavice biće čiste. Kad ste uklonili svu maskaru, vaticom potopljenom u micelarnu vodu prebrišite još jednom cijele trepavice.

Na vama je da odaberete micelarnu vodu koju ćete koristiti za njegu lica, kao i za čišćenje vještačkih trepavica, ali vodite računa o tome da to bude kvalitetan proizvod. Ako imate osjetljive oči, budite posebno obazrivi, kako ne biste završili s iritacijom očiju.

Nakon pranja trepavica, osušite ih brisanjem čistim peškirom, ili još bolje, papirnim ubrusom. Ne zaboravite da vaši pokreti moraju biti nježni. U protivnom, možete pokvariti oblik vještačkih trepavica, te će one postati neupotrebljive.

Ako namjeravate da svoje vještačke trepavice koristite više puta, sačuvajte kutijicu u kojoj su bile kad ste ih kupili. Na taj način ćete ih zaštititi od prljanja i sačuvati njihov savršen oblik.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *