Categories Make-up

Know-how: 7 savjeta za žene kojima se šminka oko očiju uvijek razmazuje

Šminka vam se neprestano razmazuje oko očiju? To možda nema nikakve veze s vašim vizažističkim sposobnostima, već s oblikom vaših kapaka…

Foto: Arhiva portala

Imate spuštene kapke poput holivudske glumice Jennifer Lawrence? Ne brinite, postoje pravila šminkanja koji će vam pomoći da uvijek izgledate besprijekorno.

1. Uvijek koristite primer za sjenilo

Zbog oblika kapka, šminka na ovom dijelu tijela podložna je čestom razmazivanju. Da biste spriječili mrljice, prije nanošenja sjenila za oči stavite primer.

2. Držite se vodootpornih proizvoda 

Kad god je moguće, koristite se vodootpornim maskarom i drugim sličnim proizvodima koje smanjuju mogućnost razmazivanja šminke oko očiju.

3. Ne zatvarajte oči kad se šminkate

Kad šminkaju oči, mnoge žene zatvaraju kapak kako bi bolje nanijele šminku na njega. Žene sa spuštenim kapcima trebale bi gledati ravno u ogledalo kako bi bolje vidjele rub kapka.

4. Sjenčite iznad kapka

Nemojte sjenilom mazati samo donji dio kapka, jer se šminka neće vidjeti kad budete imali otvorene oči. Umjesto toga osjenčijte prostor iznad kapka, da make-up bude vidljiv u svim situacijama.

5. Šminkajte sredinu trepavica

Nemojte se koncentrisati na šminkanje vanjskog i unutrašnjeg ruba trepavica. Naprotiv, maskarom istaknite sredinu trepavica i tako zaokružite pogled oka.

6. Ne pretjerujte sa sedefastim sjenilima

Sedefasta sjenila reflektuju svjetlost i naglašavaju prostor na koji su nanesena. Nemojte pretjerivati s tim, već njime istaknite tek sredinu ruba kapka oka, kako biste privukli pažnju suptilnim svjetlucanjem svaki putkada trepnete.

7. Koristite kvalitetne četkice i kistove

Da biste spriječili razmazivanje šminke na predjelu oka, koristite kvalitetne četkice za nanošenje make-upa. Od velike pomoći biće vam koso sječena četkica za nanošenje sjenila za oči koja garantuje preciznost pri nanošenju šminke.

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *