Categories Make-up

Know-how: Odabir savršene nijanse make-up proizvoda…

Kada se odlučujete za svoj savršeni make-up look, stalno vam na pameti moraju biti podtonovi, kako ne biste pogriješili pri odabiru idealne nijanse pudera i palete sjenki, koja će vam pružiti baš one boje koje će dati posebu ljepotu vašem licu i očima.

Ako želite savršeni make-up look, vaše rumenilo i karmin moraju biti u istom podtonu.

Danas nam make-up tržište nudi širok asortiman boja kada je šminka u pitanju i samim tim nam otežava izbor. To što nam se ponekad neka boja toliko dopadne na slikama djevojaka, koje su na Instagramu besprijekorno našminkane, nikako ne mora da znači da je to savršena nijansa za nas i da će i nama podjednako dobro stajati.

Stručnjaci nam daju male, ali veoma korisne savjete, kako da se uvijek, nepogrešivo našminkamo…

Rumenilo i ruž moraju imati isti podton!

Što se sjenki tiče:

Plavim očima najviše odgovaraju smeđe nijanse, kao i metalne, poput bronzane i zlatne.

Smeđim očima najbolje pristaju bronzani i tonovi u nijansi kafenih boja, dok su zelene oči savršen kontrast sa aktuelnim crvenim tonovima.

Boju ruža i pudera uvek birajte prema boji vašeg tena!

Osobama svjetlije puti najbolje će pristajati nude i svijetloružičasti ruževi, dok će osobama maslinaste puti crveni karmin idealno pristajati, a tamnoputim osobama se toplo preporučuju ruževi u bordo i šljiva nijansama.

Korektor takođe bitate prema nijansi podtona vaše kože i birate nijansu za nijansu svjetliju od vašeg pudera, kako biste svom licu dali svojevrstan highlight na centralnom dijelu.

Proizvode za konturisanje uvijek birajte na osnovu toga koliko je taman vaš ten, kako ne biste izgledali pretamno.

Ako poslušate ove savjete, bićete uvijek nepogrešivo našminkane, u skladu sa vašim tenom i crtama lica, uz to, idealnim make-up proizvodima, naglasićete sve čari vaše prirodne ljepote.

Ne zaboravite, ove sezone, manje je uvijek više!

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *