Categories Make-up

Ljetnji beauty trend: Ombre efekat i na noktima

Već smo vam pisali o ombre stilu, koji su apsolutni hit ove sezone. Osim na kosi, ova tehnika stiče sve veću popularnost i u drugim beauty segmentima. Ombre manikir, koji karakteriše gradacija boja, od svijetlijih do tamnijih nijansi, idealan je za ljetnje mjesece.

Možda izgleda komplikovano, ali ombre manikir možete i sami da uradite kod kuće – u samo pet koraka. Od materijala potrebni su vam mat bijeli lak, bezbojni lak, sunđer za nanošenje pudera, aceton i tri laka za nokte u različitim nijansama, po vašoj želji, od svijetlijeg ka tamnijem.

1. Sunđerčić presjecite napola i kratko ga umočite u vodu prije samog korišćenja. Na ovaj način će spriječiti prebrzo upijanje laka. Na nokte nanesite mat bijeli lak u jednom sloju i pustite da se osuši.

2. Kako biste postigli efekat ravnomjernog senčanja, odaberite tri kontrastne boje laka za nokte. Prvi lak, u najsvijetlijoj nijansi, jednim potezom četkice nanesite na dno sunđera, a potom to isto uradite i sa preostale dvije nijanse, pritom pazeći da budu jedna iznad druge ravnomjerno nanesene na sunđer.

3. Sunđer s nanesenim lakovima nježno utapkajte na površinu nokta. Ovaj postupak ponovite dva puta, kako biste popunili sve praznine. Prije nego što pređete na drugi nokat, ponovite nanošenje lakova na sunđer.

4. Pustite da se lak osuši i na kraju lakiranje završite bezbojnim lakom, koji će ombre efektu pružiti dodatni sjaj.

5. Višak laka oko noktiju jednostavno uklonite pomoću štapića za uši koje ste prethodno natopili acetonom. Vaš ombre manikir je spreman!

Izvor: zadovoljna.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *