Categories Make-up

Make-up know-how: Savjeti za savršeno nanošenje sjenke

Kada su sjenke u pitanju, definitivno je riječ o najzahtjevnijem make-up proizvodu, koji zahtjeva trud, kako biste stvorile savršen eye look. Nekoliko jednostavnih trikova, pomoći će vam da stopite sve nijanse i pogled učinite naročito senzualnim.

#1 Nanesite podlogu

Podloga na kapcima, podjednako je važna kao primer za lice, jer priprema vašu kožu za nanošenje šminke. Odaberite make-up u bež nijansi, kako bi sjenke bile intenzivnije, a look izgledao što prirodnije. Primer za make-up, pomoći će da sjenke na vašim očima ostanu netaknute tokom cijelog dana.

#2 Ovalna četkica je neizostavna

Pravilno nanošenje sjenki zavisi u mnogome od adekvatnog izbora pribora. Ovalne četkice, savršen su izbor za perfektno nanošenje sjenki. Sa ovakvom četkicom, pokrićete veću površinu kapka, pa ćete sebi uštedjeti vrijeme i trud. Ovalna četkica idealna je za nanošenje bazne jenke na površinu kapka.

#3 Post-it papirići

Ako želite da izvučete perfektnu i preciznu liniju sjenke, koristite samoljepljive papiriće, koji će označiti liniju koju treba da pratite pri nanošenju make-upa. Ove ceduljice lijepe se na spoljašnji ugao oka i nakon nanošenja make-upa, dovoljno je da ih odlijepite.

#4 Liniju eyelinera izvbucite senkom

Ova tehnika zahtjeva malo vježbe, ali je izrazito praktična i izgledaće mnogo suptilnije, kada je dnevni look u pitanju. Vrh tanke i mekše četkice pokvasite, kako biste pojačali intenzitet sjenke. Povucite liniju uz donji kapak i postići ćete decentniji efekat eyelinera.

Izvor: lepotaizdravlje.rs Foto: Instagram

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *