Categories Make-up

Make-up lekcije: Kako brzo i jednostavno skinuti vodootpornu šminku?

Od kada je izmišljena vodootporna maskara, nekima kao da je svanulo. Trepavice su se prestale ocrtavati na kapcima i razmazivati preko sjenila, a konačno je riješena i noćna mora zvana “rakunski” krugovi ispod očiju. Danas gotovo svi make-up proizvodi imaju svoje vodootporne verzije. Ova revolucionarna formula je posebno spasonosna u onim specijalnim prilikama kada je neophodno da šminka tokom cijelog dana ostane netaknuta.

Vrućina, vlaga, znojenje, pa čak i pretjerane emocije (suzice), glavni su krivci što se uobičajeni, dnevni make-up razmazuje. Upravo zato se način šminkanja mijenja i redukuje tokom ljeta. Ako je ipak neophodno da budete pod full make-upom na 35 stepeni, ne preostaje vam drugo nego da posegnete za vodootpornom kozmetikom. Ko još želi da mu se rođendan ili svadba najbolje prijateljice pretvore u potpunu katastrofu?

U strahu su velike oči

Dileme nema, vodootporna šminka definitivno neće mrdnuti s lica bez obzira na uslove. Ali, šta kada dođe vrijeme da je skinete?

Tog trenutka se pribojavaju mnoge od vas pa zbog straha često izbjegavate da koristite vodootporni make-up. Svako ko je bar jednom u životu iskusio skidanje vodootporne šminke uobičajenim metodama i sredstvima zna kako izgleda pakao! Stvari se mogu oteti kontroli brzinom svjetlosti, a kada sve jačim, grubljim i žustrijim pokretima počnete bjesomučno trljati lice, već će biti kasno. Ne samo što ćete se potpuno umrljati, iziritirati oči, iščupati i oštetiti mnogo trepavica, već ćete ovo izuzetno neugodno, frustrirajuće i bolno iskustvo pamtiti zauvijek. Ako vam se ovaj scenario još nije dogodio, poslije čitanja sljedećeg odlomka, sigurni smo da nikad i neće.

Kao što i sama riječ kaže, vodootpornu šminku ne možete skinuti vodom. Potrebno vam je posebno, namjensko sredstvo s dvofaznom emulzijom koja u svom sastavu sadrži i uljnu i vodenu komponentu.

Nastavak na sljedećoj strani…

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *