Categories Make-up

Make-up rutina u samo 90 sekundi!

Koliko god željele da izgledaju besprijekorno u svakoj prilici, neke žene jednostavno nemaju dovoljno vremena da uživaju u nanošenju make-upa, eksperimentisanju ispred ogledala i poigravanju s različitim stilovima šminkanja… Na sreću, trendovi kao što je monohromatski izgled omogućavaju nam postizanje efektnog i privlačnog looka u samo nekoliko minuta – ili čak i za 90 sekundi!

Naravno, za vrijeme ne možemo da se  spremimo za vjenčanje, niti ćemo se, na primjer, moći pohvaliti savršeno izvedenom tehnikom smokey eyes. Međutim, ako ste u žurbi, potrebno vam je samo 90 sekundi za osvježenje svog izgleda i to kako bi bile zadovoljne onim što vidite u ogledalu.

1. korak Temeljno očistite kožu. Nakon umivanja nanesite hidratantnu kremu koja najviše odgovara vašem tipu kože.

2. korak Nanesite svoj omiljeni tekući puder uz pomoć odgovarajuće četke ili beauty blendera. Za to vam sigurno ne treba više od 45 sekundi!

3. korak Zatim laganim korektorom svjetlijim od svog tena prekrijte tamne krugove ispod očiju i ostale nesavršenosti na licu. Za to je najbolje upotrijebiti četkicu namijenjenu upravo nanošenju korektora, koja je znatno manja i tanja od četkice za puder, a poslužiće i aplikator.

4. korak Ako još niste nabavile tekući ruž, obavezno to učinite što prije. Ovaj proizvod, koji se zahvaljujući svojoj formuli i teksturi izuzetno lako nanosi, vrlo je praktičan i jednostavan za popravljanje tokom dana.

5. korak Ostaje vam dovoljno vremena za nanošenje maskare.

IZVOR: MAKE-UP.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *