Categories Make-up

Najbolji make-up trikovi za masne kapke!

Jedina stvar koja je gora od sjajnog čela – su jednako masni kapci. Zapravo, ovo drugo je možda i gore. Posebno ako imate tako masne kapke da vam nijedno sjenilo ne izdrži više od pola sata prije nego što počne da “putuje” po kapcima.

Foto: Guliver/Thinkstock

Na svu sreći postoji rješenje za ovaj problem, a prije svega potrebno je otkriti i uzrok masnih kapaka. Iako je najčešće to genetika, to nije uvijek slučaj. Još neki od faktora koji utječu na kapke su:

    • pretjerano korištenje krema za područje oko očiju ili premasnih proizvoda za to područje
    • zbog pretjeranog korištenja sredstava za uklanjanje šminke (posebno ako se radi o onima na bazi ulja)
    • promjena sredine života/klimatskih uticaja
    • stres

Isto tako nije neobično da osobe sa suhom kožom ostatka lica imaju problema s masnim kapcima.

Najvažnija je dobra priprema

Umjesto da u potpunosti odustanete od šminkanja kapaka, postoji nekoliko taktika koje će vam pomoći da zauzdate pretjerano mašćenje kapaka i osigurati da vam sjenilo i tuš dugo, dugo izgledaju savršeno na očima.

Za početak krenite s čistim platnom, a kapke očistite micelarnom tekućinom ili baby maramicama – važno je samo da u sebi nemaju ulje.

Nakon toga nanesite primer – koji bi vam trebao postati najbolji prijatelj kada je u pitanju šminkanje kapaka. Ne pretjerujte s primerom, već malo prstom utapkajte u kožu kapka. Preporuka: Lancôme Aquatique Waterproof EyeColour Base; MAC’s Pro Longwear Paint Pot; Bobbi Brown Long-Wear Eye Base; Artdeco baza za sjenila

Nakon nanošenja primera, preko njega kistićem nanesite sloj transparentnog pudera. Još jedna opcija koju možete isprobati je da nakon primera kapke lagano poprskate matirajućim sprejem za lice, te kada se osuši nanesete transparentni puder.

Sada je vrijeme i za nanošenje sjenila. Treba li govoriti da morate izbjegavati sjenila koja će učiniti vaše kapke masnima, poput nekih kremastih sjenila? Izuzetak su trajna kremasta sjenila koja se neće “mrdati” satima i neće se nakupljati u pregibima. Takva sjenila možete koristiti sama ili kao podlogu za sjenila u prahu. Kada govorimo o sjenilima u prahu najbolja opcija je nanošenje tankih slojeva sjenila – umjesto da odmah odjednom nanesete puno sjenila.

Kada su u pitanju tuševi za oči – birajte one vodootporne, a najbolji su gel tuševi koji se lako nanose i ne skidaju jednom kada se nanesu. Za dodatnu sigurnost, liniju tuša možete dodatno “učvrstiti” tako da u nju utapkate kistićem sjenilo u prahu u istoj boji.

IZVOR: ZENA.RTL.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *