Categories Make-up

Tri razloga zbog kojih volimo da se šminkamo zimi!

Ah, ta zima! Koliko god ponekad jedva čekamo da joj dođe kraj, ipak se moramo naučiti voljeti je. Postoji puno načina kako zimu učiniti zabavnom i uzbudljivom. Na primjer, kada je outfit u pitanju, možete eksperimentisati s različitim modnim dodacima kao što su kape, šalovi, rukavice… A kada je riječ o šminkanju – mogućnosti su bezbrojne. 

Nadamo se da ćete pronaći inspiraciju za zimski make-up u tekstu koji slijedi…

Moderna Snježana

Dok je napolju sve prekriveno mekanim, bijelim snijegom, važno je da vaše usne uvijek budu dobro nahranjene kako biste u svakom trenutku izgledale savršeno. Predlažemo vam da ih “zaštitite” jarkocrvenim tekućim ružem. Sjajni tekući ruževi su definitivno must-have ove zime. Odraz svjetlosti na usnama čini ih sočnijima i potpuno neodoljivima.

Sjenila za oči mogu da vas zabave

Kada kažemo zima, većina pomisli na odjeću u tamnim bojama. Cipele, kaputi i jakne kao da slijede nepisano pravilo i većinom su u nekoj tamnijoj, možemo čak reći, tmurnoj nijansi. Upravo zato šminkom možete da razbijete monotoniju i unesete malo vedrine u svoj cjelokupni look. Crvena sjenila za oči i dalje vladaju beauty scenom, pa vam preporučujemo da i ove zime ostanu u vašoj kozmetičkoj torbici.

Tuševi za oči dobili su novi look – i to u boji! Žuta, ljubičasta i plava su boje koje svakako morate ove zime staviti na vaše kapke. Jer jedino zimi možete izgledati posebno i neobično ako u svoje uljepšavanje unesete vesele boje. Ljeti je ionako sve prepuno boje, pa se lako može dogoditi da ostanete nezapaženi. Samo naprijed, unesite vedrinu i boje u svoj zimski make-up.

Toplota bronze

Bronzana boja može unijeti nježnost i toplotu u vaš zimski make-up look. Zato nemojte odustati od bronzera i vratite ovog malog make-up pomoćnika u svoju kozmetičku torbicu. Ako ga pravilno nanesete, bronzer će definisati vaše lice i njegove crte učiniti mekšima, a to je ono što mu nedostaje tokom zime. Ruku pod ruku s bronzerom, kao idealna zimska kombinacija, ide highlighter. On će licu dodati ono što svima nedostaje tokom mračnih zimskih dana, a to je svakako svjetlost i sjaj.

IZVOR: MAKE-UP.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *