Categories Make-up

Uputstvo za upotrebu maskare u boji

Maskare u najluđim bojama ovog su ljeta ponovno u trendu! Savršene su za ovo ludo godišnje doba kad smo opušteniji i skloniji modnim i beauty eksperimentima, no vrlo je važno naučiti kako ih, i u kojim kombinacijama, nanositi kako bi od njih izvukli ono najbolje.

Boja očiju

Pri izboru maskara u boji vrlo je važno obratiti pažnju na boju očiju. Nikad nemojte kupovati maskaru koja je vrlo slična nijansi vaših očiju, radije izaberite nešto snažnije nijanse (tirkiznu, plavu, ljubičastu) ili se pak odlučite za lude boje poput zelene, narandžaste i žute.

Djevojkama s tamnijim očima bolje će pristajati svjetlije nijanse kao što su svijetloplava, tirkizna, žuta i žarko zelena dok će curama sa svjetlijim očima izvrsno pristajati ljubičasta, tamnozelena i denver plava.

Narandžasta maskara, kao i ona boje fuksije, super izgledaju na svim bojama očiju.

Ten

Odlučite li se na maskare u bojama, vrlo je važno pripaziti da nijansa koju ste odabrali pristaje uz vaš ten. Na preplanuloj koži sve boje izgleda, a njegujete li damski, svjeti look – odaberite hladnije nijanse. Imate li crvenkaste mrlje na koži, zaboravite na crvene, narandžaste i ružičaste maskare.

Trikovi za nanošenje

Tamnooke cure mogu si dozvoliti nanošenje maskare u boji bez ikakvih dodataka, dok će onima a svjetlim očima trebati mala pomoć crne boje kako bi uokvirile oči. To možete postići na 3 načina:

1. Prvo nanesite crnu maskaru, a onu u boji stavite samo na vrhove trepavica.

2. Nanesite maskaru u boji, a uz liniju trepavica povucite crtu crnim tušem.

3. Na gornje trepavice nanesite maskaru u boji, a na donje – crnu.

Izvor: index.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *