Categories Lice & Make-up

Očistite lice od fleka prirodnim putem

Besprijekorna koža otjelovljenje je prave ljepote. Međutim, stalna izloženost kože suncu, loša ishrana i izostanak redovne njege dovode do pigmentacijskih mrlja i starenja kože. Usred stresnog i ubrzanog načina života, postajemo svjesni ovoga tek nakon što je šteta već nastala. Dobra vijest je da ove štetne učinke na kožu možete neutralisati korišćenjem jednostavnih ljekovitih biljnih preparata. Njihova redovna primjena garantuje dobre rezultate.

lice bez fleka

Maska na bazi badema

Uzmite šačicu opranih badema, oljuštite ih i zdrobite tako da dobijete glatku smjesu. Pomiješajte je sa svježim, nekuvanim mlijekom i stavite na lice i vrat.

Pustite da se smjesa osuši, a potom je isperite vodom. Ovo je vrlo efikasan biljni preparat za čistu, bijelu put.

Redovnom primjenom postićićete željene rezultate u kratkom roku.

Maska za lice na bazi papaje

Jedna od najefikasnijih maski za osobe sa masnom kožom je maska na bazi mješavine papaje, mlijeka, mlijeka u prahu i meda.

Pri pravljenju ove maske, čije je dejstvo na kožu gotovo trenutno, pomiješajte pulpu ploda papaje , kašičicu meda i mlijeka u prahu i dovoljno tečnog mlijeka kako biste dobili glatku smjesu. Premažite lice smjesom, držite je dvadesetak minuta, a potom isperite običnom vodom.

Maska na bazi sandalovine

Aromatična sandalovina čisti kožu, daje joj svjež izgled i uklanja smeđe mrlje. Ljudima s masnom kožom savjetuje se korišćenje praha sandalovine pomiješanog s vodom .

Osobama sa suvom kožom preporučuje se isti prah u kombinaciji sa bademovim uljem za svježu, sjajnu i lijepu put.

Sandalovina je prirodno hladna biljka, pa njena primjena tokom ljetnih mjeseci ima dodatno rashlađujući efekat.

Maska na bazi meda i limunovog soka

Još jedan djelotvoran biljni preparat za opuštanje i izbjeljivanje kože je mješavina meda i limunovog soka. Uzmite med i limunov sok u približno jednakoj količini i pomiješajte ih u bočici. Čuvajte bočicu na hladnom mjestu , ali ne u frižideru.

Utrljajte tanak sloj ove smjese na lice i držite je oko 30 minuta dnevno. Isperite običnom vodom. Redovna primjena ovog preparata opušta kožu i daje joj lijep ten.

Trljanje pirinčanim brašnom

Izmrvite pirinač tako da dobijete gladak, sitan prah te ga pomiješajte s pavlakom, zavisno od vašeg tipa kože .

Treba da dobro sameljeti pirinač, jer zrnasta smjesa ne bi imala efekat glatkoće, brzo bi se ljuštila sa lica i djelovala neuredno i neefikasno.

Koristite ovu smjesu za trljanje cijelog tijela jednom nedjeljno i zaljubićete se u sopstvenu kožu.

Redovno trljanje garantuje uklanjanje nakupljenih mrtvih ćelija kože, zbog kojih ona djeluje nezdravo, ispijeno i bez sjaja.

Pravilno zaštitite kožu

Uz ove preparate jednako je važna i pravilna zaštita kože od UV zračenja.

Ne preporučujemo korišćenje komercijalnih krema za sunčanje, jer sadrže hemikalije štetne za vaše zdravlje. Umjesto toga, koristite prirodne kreme za sunčanje ili napravite prirodni preparat za sunčanje sami.

Izvor: alternativa-za-vas.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *