Categories Lice & Make-up

“Peel of” maske za lice iz vaše kuhinje

Ima puno recepata koje možete iskoristiti kako biste napravili maske za lice u svom domu. No, peel of maske se malo teže pripremaju. One moraju biti prave debljine i gustoće, tako da ih možete oguliti s vaše kože. Međutim, ove maske su najbolje za uklanjanje mitesera na vašoj koži. Osim toga, ove maske su najbolje zbog toga što su prirodne.

Foto: Arhiva portala

Za uklanjanje mitesera i mrtvih ćelija kože s vašeg lica, možete isprobati neke od sljedećih maski.

Peel of maska od bjelanjaka

Želite ukloniti mitesere s vašeg lica? Pomiješajte šećer u prahu s jednim bjelanjkom i primijenite masku na cijelo lice. Nakon toga stavite organsku maramicu na vaše lice. Nježno prelazite maramicom preko lica kako biste zagladili smjesu. Nakon toga, nanesite još jedan sloj bjelanjaka i šećera. Ostavite ovu masku na licu šest-osam minuta. Kad se osuši, oljuštite je papirnatom maramicom.

Maska od zelenog čaja i limuna

Prvo skuhajte zeleni čaj, a zatim iscijedite jedan limun u njega. Pomiješajte kašikom ove dvije tekućine, a zatim dodajte želatin u prahu. Ugrijte smjesu u mikrovalnoj na 30 sekundi. Promiješajte smjesu i ponovno je nanesite na lice. Pokrijte cijelo lice i ostavite masku na licu 10 minuta. Zatim pažljivo ogulite masku s dna lica prema gore.

Peel of maska od narandže

Osušite koru narandže u suncu. Nakon sušenja od dva dana, napravite prah od ove kore. Sada skuhajte jednu šolju vode na srednjoj temperaturi. Dodajte šećer u šolju i otopite polako šećer u vodi. Ono što ćete dobiti je ljepljiva tekućina. Dodajte jednu kašiku sušenog praha narandže u ovu tekućinu. Pomiješajte sve zajedno i primijenite na lice. Ostavite masku na 10 minuta, a zatim je oljuštite. Ne samo da će vas to osloboditi od mitesera, već i od mrtvih ćelija.

IZVOR: GRAZIA.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *