Categories Lice & Make-up

Roleri za lice zaludjeli su svijet, a da li su zaista tako dobri?

Okretanje prošlosti u potrazi za odgovorima na beauty izazove već je neko vrijeme trend, a u posljednjih se nekoliko mjeseci posebna pomama javila za beauty gadgetima čiji je sastavni dio kamenje za koje se smatra da imaju posebno djelovanje.

Riječ je o tradicionalnim kineskim derma rolerima sa žadom (Jade Facial Roller) ili drugim dragim kamenjem poput ružičastog kvarca (Gua Sha) ili dijamanta, a proizvođači tvrde da se uz pravilno i redovno korištenje koža mijenja.

Ono zbog čega je ovaj beauty masažer lica stekao posebnu popularnost jeste mogućnost njegove kućne upotrebe.

Stručnjakinja za njegu kože, Zdenka Mihelj, kaže da je glavna prednost ovih rolera bolje snabdijevanje kože “hranom”.

Klasičnim načinom njege obuhvaćamo samo površinski sloj kože. Tretman rolerom omogućuje dublje prodiranje hranjivih tvari u kožu čime dobivamo bolju prokrvljenost, a poboljšava se i stvaranje kolagena te potiče brži proces regeneracije.

Foto: Guliver/Getty Images

Zdenka naglašava kako je glavni cilj svih rolera unos više hranjivih sastojaka iz seruma i krema, što se postiže rolanjem malog valjka po cijelom licu u smjeru od brade prema prema čelu. Kod strarijih osoba može se nanijeti i na vrat, ali ne preporučuje se prelaziti preko srednjeg dijela vrata (preko štitnjače). Neki aparati imaju dva valjka različite veličine,veći za lice (obraze i čelo) i manji za područje oko očiju.

Koristi se 5 – 15 minuta, a najbolji rezultati vidljivi su ako postupak ponavljate svakodnevno. Nakon prvog dobijenog rezultata smanjite na tri putan sedmično i na kraju održavajte rezultate jedanput sedmično.

“Izbor preparata koji unosite u kožu zavisi od vašeg tipa kože (ako niste sigurni, posavjetujte se s kozmetičarom), o problemu koji želite ukloniti i stanju kože. Na raspolaganju su vam vitaminski serumi (A i C vitamin), hijaluron, kolagen… i svi izvrsno djeluju na stanje kože, a rezultat je vrlo brzo vidljiv. Ponekad se može pojaviti lagano crvenilo kao reakcija na masažu, a u rijetkim slučajevima to može biti znak da vam ne odgovara proizvod koji ste nanijeli”, poručuje Zdenka, naglašavajući da su najbolji rezultati primijećeni su kod osoba koje su sklone zadržavanju viška vode (natečeni podočnjaci).

Laganom svakodnevnom masažom (obavezno pokret od nosa prema vlasištu) pokreće se i odstranjuje višak vode i toksina.

Popularnost ovih rolera može se pripisati i njihovoj estetskoj privlačnosti i dakako društvenim mrežama.

Zahvaljujući pastelnim bojama i oku ugodnom dizajnu, ovaj je roler postao temom brojnih YouTube beauty blogerica i Instagram influenserki. Popularnosti su doprinijele i njihove prihvatljive cijene te dostupnost.

Na Asosu ove rolere možete pronaći po vrlo prihvatljivim cijenama, dok na Net-a-Porteru možete naći slične, ali u nešto skupljem izdanju.

Izvor: diva.vecernji.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *