Categories Lice & Make-up

Sočne i pune usne: Anti-age njega za vaše ljubilice…

Svakodnevna i adekvatna anti-age njega lica ključni je faktor za održavanje mladalačkog izgleda. No, ne smijemo zanemariti ni one dijelove tijela na kojima se i te kako očituju tragovi vremena – liniju vilice, usne, vrat, dekolte…

Foto: Arhiva portala

Ako su vaš problem usne, odnosno njihovo istanjivanje imamo nekoliko savjeta za vas!

Pune, sočne usne oduvijek su bile simbol mladalačkog izgleda. No, tokom starenja gubimo kolagen, elastin, a nivo hidriranosti opada, što izaziva isušivanje i istanjivanje kože usana. Način na koji ih pokrećete dok pijete, smijete se, kao i to da li pušite ili ne, može doprinijeti stvaranju dubljih nabora i gubitku volumena kože usana, kao i one u području oko njih. Evo još nešto zbog čega treba dobro da razmislite prije nego što zapalite cigaretu: duvanski dim može da umanji dotok krvi u usne i tako naglasi pomenute estetske nedostatke na njima.

RJEŠENJE: Kada svako jutro nanosite hidratantnu kremu sa UV zaštitnim faktorom širokog spektra, nemojte da zanemarujete usne. U njima se ne nalaze lojne žlijezde, te su podložne isušivanju i UV oštećenjima. Takođe, svakodnevno koristite hidratantni preparat namijenjen njezi kože usana, koji sadrži antioksidanse i humektante, a koji će zadržati vlagu u koži. Hijaluronska kiselina vrlo je efikasna i potpuno bezbjedna kad se primjenjuje na koži usana.

TEKST: LJEPOTA&ZDRAVLJE

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *