Categories Lice & Make-up

Šta je serum za lice i zašto ga treba koristiti?

Sigurno ste i vi čuli za serum za lice, proizvod za njegu kože koji u posljednje vrijeme doživljava sve veću popularnost, a znate li zapravo čemu ovaj proizvod služi i kako se koristi? 

U moru krema za njegu kože, gelova za hidrataciju i sličnih mazalica koje se vjerovatno već nalaze u vašoj kozmetičkoj torbici, ne čudi što se pitate je li zaista neophodno nabaviti i serum za lice.

Odgovor je jednostavno – da! Serum za lice neophodan je vašoj koži, a evo i zašto.

Zašto je serum za lice neophodan u njezi kože?

Serum za lice je koncentrisan proizvod namijenjen naprednoj njezi kože lica i vrata. Glavna razlika između seruma i kreme za lice je u količini aktivnih sastojaka – serum ih sadrži puno više od kreme za lice, tekstura je laganija jer su molekuli aktivnih supstanci manje veličine u odnosu na one u kremama kako bi mogli što dublje prodrijeti u kožu. Sve ovo znači da serum djeluje na kožu puno jače nego obična krema.

Kome je potreban serum za lice?

Kako starimo, tako i koža lica gubi svoju elastičnost i vlagu. Da bi koža bila zdrava, sjajna i sa što manje bora, možete početi s korištenjem seruma već u dvadesetim godinama. U tridesetim koža gubi dosta na elastičnosti, pa čak iako se trudite pravilnom ishranom i redovnom vježbom održati mladolik izgled, dodatna njega je neophodna, naročito ako vam se čini da vam lice izgleda umorno. Takođe, ako imate osjetljivu kožu, počnite što prije koristiti serum za lice. Osjetljiva koža zahtjevnija je od ostalih tipova kože, brže stari, a potrebno joj je više vremena za obnovu te je serum za hidrataciju lica pravo rješenje.

Kako se koristi serum za lice?

Serum za lice se uvijek nanosite na dobro očišćeno lice i vrat. Možete ga nanijeti samo ujutru ili ujutru i naveče, u zavisnosti od potreba vaše kože. Nakon seruma, uvijek nanesite kremu za lice, jer se ovaj proizvod nikada ne koristi samostalno. Krema za lice će vašoj koži dati zaštitu koja joj je neophodna, što serum za lice samostalno ne može.

Kako izabrati serum za lice?

Jednostavno je – najbolji serum za lice protiv bora je onaj koji vašem licu pruža osjećaj ugode!

Izvor: make-up.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *