Categories Lice & Make-up

Sve što ste željele da znate o… mineralnom puderu!

Pokriti nepravilnosti, a zadržati prirodan i baršunast izgled lica – iako ovaj scenario mnogo žena priželjkuje, on se prilično teško ostvaruje. Ipak, od kada se pojavio mineralni puder, stvari su im konačno krenule na ruku. Ovaj kozmetički proizvod, napravljen od potpuno prirodnih sastojaka koji potiču iz minerala zemlje, već neko vrijeme opravdano vlada tržištem, a razlozi za to su brojni: ne sadrže hemikalije, konzervanse, parfeme, čak ni boje! Upravo zato je mineralni puder posebno preporučljiv za žene koje imaju osjetljivu kožu sklonu alergijama ili rozacei. Ne zatvara pore i ne podstiče nastanak akni i zato predstavlja idealano rješenje za masnu kožu.

Njegova tekstura je lagana i prozračna, doslovno ga nećete osjećati na licu; lako prianja i ono što je najbolje od svega, odgovara svim tipovima kože, ali i svim nijansama tena. Otporan je na vodu i znoj, daje matirani i zdrav izgled, čuva od upalnih procesa, i naravno, od UV zraka.

Odaberite onaj pravi

Pri kupovini pudera, potrudite se da pronađete onaj koji je najsličniji vašem tenu. Jedno od glavnih svojstava mineralnih proizvoda je bolje stapanje s tenom od bilo kog drugog, pa ne morate previše brinuti o eventualnoj razlici u boji na prelazima između lica i vrata. Potpuno prirodni minerali nemaju bezbroj nijansi i to može predstavljati mali problem pri odabiru, ali kako su čestice minerala izuzetno sitne, suptilno i lako će se prilagoditi boji tena. Osim onih u prahu koji su najzastupljeniji, možete ih naći i u obliku kamena, sticka, pa čak i u tekućem stanju.

Prema tipu kože

Kao što smo već rekli, ova vrsta pudera namijenjena je svim tipovima kože, a pogotovo osjetljivoj. On tonira, prekriva nedostatke, osigurava koži da diše i daje licu maksimalno prirodan izgled. Uz to je postojan i uglavnom otporan na vodu – savršen za “no make-up”make-up look.

Za suhu kožu najbolje je koristiti tekuće ili kremaste proizvode, jer bolje hidratizuju i manje naglašavaju problematične, suhe regije. Zato budite oprezne s mineralnim puderima u prahu i prethodno dobro hidratizujte i nahranite kožu.

Osim što eliminiše masnoće, mineralni puder za masnu kožu idealan je u borbi protiv akni. Ne sadrži mineralna ulja, pa koža može slobodno disati i manje je sklona upalama, da ne govorimo o tome da savršeno prekriva crvenilo.

Osjetljiva koža konačno može da odahne

Za normalne, mješovite i prije svega osjetljive tipove kože, mineralni puder čini čuda. Lako prekriva sve nepravilnosti i ne zatvara pore.

Kist ili spužvica

Mineralnu kozmetiku najčešće nalazimo u obliku praha, te je važno da uz sebe uvijek imamo kist kojim ćemo je nanositi na lice. Kako bi puder ispunio svoj primarni cilj i ostavio na licu potpuno prirodan izgledbez vidljvih prelaza ili tragova kista, koristite veliki (kabuki) kist. Ukoliko ste u mogućnosti, svakako preporučujemo onaj koji je napravljen od prirodnih materijala, a ne od sintetike. Ako vam je potrebno jače prekrivanje, možete ga nanijeti spužvicom koju ste prethodno blago nakvasili vodom.

Izvor: make-up.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *