Categories Lice & Make-up

U samo nekoliko poteza: Kako da tanke obrve postanu guste

Nesavršene obrva je nešto što muči veliki broj djevojaka, a posljednjih nekoliko godina nezaobilazni trend su guste obrve te je mnogim damama s tankim obrvama to ozbiljan problem.

Foto: Guliver/Getty Images

Pravilno iscrtavanje može vam pomoći da ovi “ukrasi lica” djeluju gušće, a mi vam otkrivamo kako ćete uz nekoliko korisnih trikova učiniti da vaše obrve savršeno pristaju vašem obliku lica, a ujedno ćete biti i u trendu.

Kada želite da vaše obrve izgledaju gušće onda je najvažnije postići što prirodniji izgled. Svako pretjerivanje može da izgleda napadno, doda vam nekoliko godina više i da vam oštrije i grublje crte lica.

Kako biste podebljale svoje obrve, najbolje je koristiti olovku koja je iste ili malo tamnije nijanse od njihove prirodne boje. Takođe je važno da olovka ima tanki vrh. Veliki broj vizažista savjetuje upotrebu olovke s preciznim vrhom kako biste osigurale vrlo prirodan izgled.

Još jedan savjet za prirodniji izgled je da prije iscrtavanja preko obrva trebate preći sjenilom za obrve koje je za nijansu svjetlije od njih. Sjenilo će tako ublažiti grube crte olovke i osigurati prirodan izgled i odgovarajuću boju.

Osim ovih trikova, kako bi vaše obrve dobile na gustoći, namažite ih ricinusovim uljem svaku veče prije spavanja.

IZVOR: MAKE-UP.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *