Categories Lice & Make-up

Vježbanje i šminka – najgora kombinacija u svijetu ljepote!

Mogli bismo reći kako beauty trendovi današnjice sa sobom donose mnoge skrivene zamke. Jedna od njih svakako je nošenje šminke prilikom vježbanja. Iako djevojke uglavnom u teretani žele da izgledaju zavodljivo, make-upu nikako nije mjesto na vašem licu dok vježbate. Savršene obrve, smokey-eyes, omiljene ruževe, a posebno puder ostavite za noćne izlaske!

Foto: Instagram
@kayla_itsines

Stručnjaci upozoravaju da čak i malo korektora ili pudera kojim želite da prekrijete kritična mjesta na vašem licu mogu učiniti više štete nego koristi. Naime, kad je koža toplija i zagrijanija, što je tokom vježbe posebno izraženo, osjetljivija je na apsorpciju proizvoda. Upravo to je razlog zbog kojeg sav make-up na licu lakše ulazi u pore, te tako apsolutno ne dopušta licu da diše.

Ako ćete ga pravilno njegovati i čistiti, biće i manje potrebe za prikrivanjem nesavršenosti. Takođe, pripazite i na to da se tokom treninga što više hidratizirate. Ne zaboravite da je vašem tijelu potrebno što više hidratacije jer se tjelesnom aktivnošću voda brže gubi, zato je bitno nadoknaditi njen unos.

Zato uvijek pravilno očistite lice prije tjelesne aktivnosti i vaša će vam koža biti zahvalna, a i vi ćete biti zadovoljniji ljepšim tenom bez akni, suhoće i dosadnih mitesera. Važno paziti da vaša koža tokom treninga može disati. Zato, ako vam je koža masna, dermatolozi preporučaju da lice obavezno očistite i prije i poslije treninga kako biste s kože uklonili sve mrtve ćelije, prljavštinu i znoj.

Vjerujemo da zbog brzog životnog tempa često nećete stići da provedete ovu važnu beauty rutinu, a i za to ima rješenje: uvijek uz sebe možete da nosite micelarnu vodu koju možete kupiti po pristupačnim cijenama i manjim pakovanjima koja će stati čak i u vašu najmanju torbicu.

Foto: Thinkstock Izvor: zena.rtl.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *