Make-up know how: Pet pravila za dnevni look

Make-up know how: Pet pravila za dnevni look

SHARE

Imate samo nekoliko minuta za uređivanje i izlazak iz kuće. Trčite do ogledala i nanosite prvo sjenilo koje vam je pri ruci. Dolazite u kancelariju, a tamo vas svi čudno gledaju. Uzimate ogledalo i tek onda vidite šta ste napravili.

1. Izbjegavajte crno sjenilo i šljokice

Šminka mora da istakne vaše prednosti, ali je nekad i mala količina šminke previše. Ako je vaše radno mjesto kancelarija, previše napadan make-up nije prihvatljiv. Zato izbjegavajte smokey eye i boje poput crne, tamnoplave i šljokice koje privlače pažnju.

2. Tuš za oči

Ako volite tuš za oči, a ne želite da izgledate previše napadno, postoji rješenje. Istaknute trepavice! Izvucite liniju na vrhu gornjeg kapka, uz trepavice ili nacrtajte liniju na dio ispod trepavica.

3. Smokey eye

Mislite da biste ostavili dobar utisak ako na sastanak dođete s jako istaknutim očima? Ali to ne znači da morate zaboraviti na smokey eye, samo odaberi svjetlije nijanse poput sive ili smeđe, koje će učiniti tvoj izgled poslovnim. Tamnu boju nanesite što bliže trepavicama, a onda dodajte svjetlije nijanse.

4. Jednostavno je recept za uspjeh

Na oči nanesite sjenilo u boji kože, a zatim tuš na liniju ispod trepavica. Tako ćete posvijetliti oči. Ne zaboravite urediti obrve, a cjelokupni make-up zaokružite maskarom.

5. Bitno je da se osjećaš ugodno

Nikada nemojte koristiti šminku s kojom se nećete osjećati ugodno. Make-up je tu kako bi se osjećali samouvjereno. I ako vam crveni ruž ne pristaje najbolje, nemojte ga koristiti.

IZVOR: MAKE-UP.HR

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar