Prirodni piling stopala

Prirodni piling stopala

SHARE

Kada je riječ o njezi tijela, žene najviše pažnje posvećuju licu, rukama i nogama. Međutim, i stopala trebaju istu, ako ne i veću njegu od ovih dijelova tijela. Pogotovo tokom zime, bitno je da im poklanjate odgovarajuću pozornost, jer ona mogu postati vrlo suha i ispucala.

Kako bi učinili vaša stopala lijepim i hidratiziranim ne morate ići u skupe kozmetičke salone. Vaša stopala vrlo lako možete nejgovati i kod kuće. Dobar piling će učiniti čudo sa vašim stopalima. U nastavku pogledajte koje to sastojke iz kuhinje možete iskorititi dadobijete glatka i nježna stopala.

1. So.

So koristi većina žena za piling. So je u cjelini poznata zbog toga što opušta vaše mišiće tijela. Radite piling sa smjesom od soli i maslinovim uljem. Ovaj piling vašim stopalima može donijeti vrlo umirujući učinak.

2. Šećer

Mješavina od šećera i jagoda uglavnom se koristi na licu. Za piling na nogama, preporučuje se da koristite smeđi šećer s malo eteričnog ulja vanilije. Ovaj piling ne samo da opušta noge, već također ostavlja i aromatični miris.

3. Kafa.

Miris kafe je dovoljan da vam podigne raspoloženje. Iako korištenje toza od kafe kao pilinga može zvučati prilično čudno. Toz od kafe zapravo može djelovati kao dobar sastojak za piling.

4. Zobena kaša.

To je popularan piling koji uklanja mrtve stanice naše kože. Zobena kaša ima sposobnost da omekša i hidratizira kožu. Za još bolji efekat, možete miješati zobene pahuljice s ružinom vodicom.

5. Bademovo ulje

Badem je poznat po svojim zdravstvenim prednostima. Redovan piling stopala bademovim uljem ne samo da hidratizira stopala, već i uklanja preplanulost.

6. Suncokretovo ulje

Suncokretovo ulje se također može miješati s drugim uljima ili sa zobenim brašnom za što bolje rezultate pilinga.

Izvor: Ljepota.ba

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar