Riješite se strija i zablistajte na moru

Riješite se strija i zablistajte na moru

SHARE

Pred odlazak na more pokušajte da smanjite uporne strije i zablistajte na plaži! Stigao nam je juni a sa njim i sunce, more, plaža, pijesak. Zdrava ishrana, fizička aktivnost i želja za lijepim izgledom prisutni su tokom cijele godine. Međutim, nekada poželimo da malo više učinimo za sebe, posebno u toplim danima kada se prepuštamo ljetnom suncu, a tijelo oktrivamo laganom povjetarcu.

pixabay

Vjerujemo da su sve žene čarobne, pa čak i onda ako primijetimo manje nedostatke na svom tijelu. Međutim, nekada neki se mogu i ublažiti. Jedan od njih su upravo strije. Nastaju usljed promjena na koži, a često pod uticajem hormona. U periodu trudnoće hormoni imaju zadatak da razmekšaju kolagen kako bi koža bila elastičnija. Međutim ni kolagenski sastav nije kod svake žene isti. Neke od žena se mogu pohvaliti jačim, a neke slabijim kolagenom.

One koje nisu imale tu sreću da on bude jači susreću se sa pojavom strija. Međutim, nije samo period trudnoće vrijeme kada one mogu nastati. Period naglog gojenja, pa čak nerijetko i pubertetsko doba mogu biti praćeni ovom pojavom na koži. Adolescenti se susreću sa strijama koje nastaju usljed prebrzog rasta tokom puberteta, a time i do naglog širenja kože i nastanka strija. Na početku, strije su obično crvene boje, dok vremenom postaju svjetlije, ali ne i znatno manje vidljive. Nije ih moguće u potpunosti ukloniti, ali smanjiti njihovu vidljivost jeste.

Stoga donosimo 3 beauty savjeta koja će pomoći svakoj dami.

Kliknite na sljedeću stranicu…

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar