Categories Tijelo

5 grešaka koje treba izbjeći ako brijete bikini zonu

Vjerovatno vam je već jako dobro poznato da prilikom brijanja nije dobro koristiti tupu oštricu, da je duže dlačice prvo potrebno skratiti makazicama i da je prilikom depilacije bolje koristiti pjenu za brijanje nego gel za tuširanje. Ali, postoji još nekoliko stvari na koje bi bilo dobro obratiti pažnju i učiniti cjelokupno iskustvo što efikasnijim i bezbolnijim.

Evo pet grešaka koje možda nesvjesno pravite prilikom brijanja, a zbog kojih je koža nadražena i upaljena.

#1 Počinjete s depilacijom čim udete pod tuš

Čim skočite pod tuš, dohvatite se britvice i pjene za brijanje? Možda bi ipak trebalo promijeniti redoslijed i ostaviti to za kraj. Zašto? Zato što vam je tek nakon tuširanja koža hidratizovana, a folikule mekše što smanjuje rizik od neugodnih ranica i iritacija nastalih prilikom brijanja te urastanja dlaka.

#2 Ne pravite piling

Piling je izvrsno rješenje za urasle dlačice bez obzira koju metodu depiliranja koristite i koji dio tijela depilirate. On skida sloj mrtvih ćelija na koži te je ostavlja sjajnom, mekšom i podatnijom. Pilingom se možete riješiti starih uraslih dlačica, ali i spriječiti nastanak novih. Zato, prije brijanja, ali i bilo kojeg drugog načina depilacije napravite piling.

#3 Koristite svoj uobičajeni losion za tijelo i na tom području

Ako vam je koža nadražena i suha nakon brijanja, vjerovatno posežete za svojim uobičajenim losionom za tijelo. To nikako nije dobro jer možda sadrži sastojke koji mogu iritirati svježe obrijanu kožu. Umjesto toga, savjetujemo vam da nabavite neku laganu umirujuću kremu s protivupalnim svojstvima.

#4 Brijete se “na suho”

Koliko puta vam se dogodilo da ste depilaciju ostavili za zadnji tren pa počeli brijati suhu i nepripremljenu kožu? Ah, znamo kako vam je – a vrlo dobro to zna i vaša nadražena koža. Idući put izdvojite barem pet minuta vremena više i na mjesto koje želite depilirati pritisnite topli šeškir kako bi folikule barem malo omekšale.

#5 Odmah nakon depilacije uskačete u seksi rublje

Upravo ste se svježe obrijali pa želite zablistati u svojim novim čipkastim gaćicama? Ili tangama? Hm, one bi ti mogle dodatno iziritirati područje i ostaviti vas s neugodnim ranicama i uraslim dlačicama. Savjetujemo vam da zgrabite dobre stare pamućne gaćice i dajte još malo vremena svojoj koži da se oporavi od brijanja.

Izvor: miss7.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *