Categories Tijelo

5 savjeta uz koje ćete se riješiti znojnih stopala ljeti

Ako i vi imate probleme s prekomjernim znojenjem stopala, obratite pažnju na sljedeće stvari…

#1 Dezodorans za stopala

Dezodorans koristimo ispod pazuha, a zašto onda ne bismo i na stopalima? Dezodorans za stopala s aniperspirantnim djelovanjem može smanjiti znojenje i nastanak bakterija. Osim toga i fino miriše.

#2 Puder

Poseban puder za noge takođe daje osjećaj suhoće. Možete koristiti i običan dječji puder. Prednost pudera je u tome da ljeti funkcioniše ujedno i kao sredstvo protiv “trljanja” među nogama.

#3 Dodatni sloj

Kako biste u cipelama imali ugodan osjećaj i dobru klimu za stopala, trebalo bi da nabavite posebne uloške za cipele. Pazite da su od prirodnog materijala, imaju antibakterijsko djelovanje (tako će se neutralisati neugodan miris) te da aktivno dišu. Ulošci će apsorbovati znoj te ujedno dopustiti da cirkulira vazduh.

#4 Neutralizacija znoja

Kad se jednom oznojite, znoj ostaje u cipelama. Čak i kad se osuši, ostaju naseljene bakterije koje čekaju na sljedeću kap znoja. Zato redovno ljeti čistite cipele – možete ih staviti i u mašinu za veš, zamijeniti uloške (ili ih oprati) ili staviti osvježivač u cipele.

#5 Samo najbolje

Stopala koja se znoje trebaju kvalitetne i prvenstveno prirodne materijale uz kožu. Razlog: prirodni proizvodi poput kože i pamuka aktivno dišu. S druge strane, svi sintetički materijali upijaju vlagu. Stopala se znoje, osjećaj je “vlažan”, ne mogu disati pa se znoje još više. To je začarani krug. Što više vazduha dobije stopalo, to bolje! Zbog toga bi trebalo da nosite što je više moguće otvorene cipele, a ne zatvorene modele.

Izvor: miss7.24sata.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *