Categories PROMO, Tijelo

Bio-Oil, jedan od vodećih svjetskih brendova za njegu kože, stigao u BiH

Bio-Oil, jedan od vodećih svjetskih brendova za njegu kože, posebno razvijen kako bi obezbijedio djelotvorna rješenja za različite tipove kože, sad je dostupan i na tržištu Bosne i Hercegovine.

Proizvod pomaže u prevenciji nastanka strija, ožiljaka i neujednačenog tena, a takođe je djelotvoran za kožu koja stari kao i za dehidriranu kožu. Bio-Oil se nalazi u kategoriji veganske kozmetike, nije testiran na životinjama i bezbijedan je za upotrebu kod trudnica.

Bio-Oil je proizvod za njegu kože sa brojnim djelotvornim svojstvima i može se koristiti za njegu tijela, ali i lica. Formulacija Bio-Oil-a je kombinacija ekstrakata biljaka i vitamina suspendovanih u uljanoj bazi (podlozi). Proizvod poboljšava izgled novih i starih ožiljaka, pigmentnih promjena na koži, a izuzetno je djelotvoran i u prevenciji formiranja strija koje mogu nastati kao posljedica brzog rasta u tinejdžerskom periodu ili naglog porasta težine.

Također, Bio-Oil je vrlo djelotvoran za kožu koja stari, suhu i dehidriranu kožu, a nanošenje ovog ulja može biti i djelotvoran način da se koži povrati prirodna hidriranost koja je izgubljena zbog djelovanja vremenskih uslova kao što je jak vjetar, čestih kupanja neadekvatnim kupkama ili sapunom, ili zbog česte izloženosti centralnom grijanju ili klimi. Takođe, Bio-Oil ublažava svrab koji je prateći efekt ožiljaka nastalih usljed opekotina.

Jedinstvena kombinacija biljnih ekstrakata i vitamina

Revolucionarni sastojak ovog proizvoda je PurCellin Oil™, koji mijenja uljanu konzistenciju, čineći ga lakim za nanošenje i nemasnim. Ovo obezbjeđuje da sva dobra svojstva biljnih ekstrakata i vitamina budu apsorbovana u kožu.

Sastojci Bio-Oil ulja biljnog porijekla su ulje nevena, ulje lavande, kao i ulje ruzmarina i kamilice, dok proizvod sadrži i vitamine A i E, koji pospješuju formiranje novog sloja kolagena, a pomažu i u obnavljanju kože, omogućujući povećanje elastičnosti, kao i poboljšanje teksture i tonusa kože.

Više od 280 međunarodnih priznanja

Bio-Oil ulje za njegu kože dokazalo je svoju djelotvornost na svjetskom nivou. Od međunarodnog predstavljanja proizvoda 2002. godine, Bio-Oil je osvojio više od 280 nagrada među proizvodima za njegu kože i postao najprodavaniji proizvod protiv ožiljaka i strija u 23 zemlje.

Dostupnost

Na tržištu Bosne i Hercegovine Bio-Oil će biti dostupan u pakovanjima od 25, 60, 125 i 200 ml. Više informacija možete naći na stranici www.bio-oil.com

Tekst i foto: PR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *