Categories Tijelo

Moguće je ukloniti gel manikir kod kuće i pritom ne upropastiti nokte

Ima nekih stvari koje znate da ne smijete: istiskivati prištiće, čupati sijede ili – najgore od svega – guliti gel s noktiju. Do sad su nam govorili kako je ovo posljednje stvarno veliki zločin jer pritom možemo ozbiljno oštetiti nokte. No drastična vremena zahtjevaju drastične mjere. Ako ste zaglavili s gel manikirom u vrijeme zatvorenih salona, u ovaj se podvig možete upustiti i sami.

1. korak: Skinite površinski sloj

Upotrijebite blagu turpiju i nježno ostružite zaštitni površinski sloj. Ako imate uzorak na noktima, stružite sve dok ne dođeš do temeljne boje. To je važno jer ćete tako omogućiti acetonu da prodre do najdubljih slojeva i ubrza proces skidanja gela. Kad je nokat mat, spremni ste za sljedeći korak. Pazite da ne sastružete previše jer nikako ne želite doći do svog pravog nokta. Ako nevještim postupkom uništite gornji sloj, nokti će vam se opasno stanjiti i oslabjeti i vrlo se teško od toga oporaviti.

2. korak: Umotajte nokte

Da biste rastopili gel, natopite blazinice ili loptice vate 100-postotnim acetonskim odstranjivačem laka, stavite ih na nokte i onda sve omotajte aluminijumskom folijom, i to zaista čvrsto jer ćete tako pojačati djelovanje acetona. Možete preko svega navući čak i rukavice. S tako zamotanim noktima čekajte dobrih 15 minuta.

3. korak: Odstranite preostalu boju

Kad skinete foliju i vatu, lak bi trebalo da bude uglavnom uklonjen. Ono što je ostalo oko kožice, vrlo oprezno očistite drvenim štapićem za kožicu. Ako nije otišao sav lak, ponovite prethodni korak i drži vate natopljene acetonom još pet minuta. Nemojte pritiskati niti strugati po noktima jer su sad već vrlo mekani i mogli bi da ih oštetite.

4. korak: Hidratacija, hidratacija

Nakon što ste uklonili lak i gel, nokti i kožice biće ti vrlo suhi pa operite ruke i nanesite hidratantno ulje i na kožicu i na nokte da im povratiš vlažnost. Dajte noktima bar sedam dana da se odmore od djelovanja acetona i njegujte ruke hranjivom i hidratantnom kremom. Dobar je trik ulje ili običan losion za ruke ugrijati nekoliko sekundi u mikrotalasnoj (ne previše, da se ne opečete), uliti ga u gumene rukavice pa ih onda navući na ruke. Držite ih na rukama 10 minuta.

Izvor: miss7.24sata.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *