Categories Njega

Cold krema – formula za održavanje mladolike kože

Od davnina je poznat učinak hladne kreme za njegu lica, pa su tako nekada žene u nedostatku iste na tržištu, koristile obične kreme koje prethodno stave na nekoliko sati u frižider. Međutim od pojave cold krema na tržištu taj proces je mnogo jednostavniji, a učinak daleko efektivniji. Krema u bazi ima masnoće i ulja, izuzetno je hranjiva, bogata i – jednostavna. 

Nekada se cold krema koristila i kao čistač te je bila univerzalna formula za održavanje mladolike kože.

– Mislim da je ova krema uvijek imala neku auru vintage ljepote, no vraća se u velikom stilu, posljednjih je godina njena popularnost narasla. Smatram da je stvar u jednostavnosti i retro formulaciji koja je bazirana na voskovima i uljima – istaknula je kozmetička stručnjakinja Libby Banks iz Londona. Prve kreme iz ove kozmetičke niše predstavljene su prije više od stotinjak godina, a žene su ih koristile za cjelovitu njegu lica i tijela.

– Ipak, receptura je mnogo starija, cold krema je prvi put napravljena u vrijeme Stare Grčke, kad ju je doktor Galen napravio od pčelinjeg voska i ružine vodice. Formulacija je imala umirujuća i zaštitna svojstva – istaknula je Banks za Stylist. I danas cold kreme možemo koristiti kao čistače, ali i kao univerzalnu njegu lica i tijela, kad koži treba dodatna hidratacija s masnoćom i lipidima koji su također nužni za zdravu ljepotu. Njeguje i izuzetno suhu kožu, te ujedno smiruje ozbiljnija stanja kože poput upala i ekcema.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *