Categories Njega

Toaletna kolekcija iz L’Occitanea – La Collection de Grasse

Priča je počela sasvim slučajno, sa stvaranjem para mirisnih rukavica. Zajednička nevolja proizvođača rukavica i parfema potakla je razvoj u uzgoju mirisnih biljaka iz regije Grasse-a. Lokalni uzgajivači naučili su uzgajati jasmin, ružu i cvijet narandže.

Parfemijeri sa najviše izraženim avanturističkim duhom uputili su se prema dalekom Istoku u potrazi za magnolijom, ili na Madagaskar u potrazi za vanilijom. Krajem 18. stoljeća, bila je to nepobitna činjenica: Evropa je izvlačila svoje esencije iz Grasse-a, čineći je svjetskom prijestolnicom parfema. Najveći parfumijeri svijeta naučili su svoje vještine u labaratorijima Grasse-a.

Karine Dubreuil djeli ljubav prema Provansi i želju za jednostavnošću s Oliverom Baussanom, suosnivačem brenda. Karine učena u Roure školi parfema u Grasse-u već je kreirala neke lijepe kompozicije za L’Occitane. Sada pojačavajući sponu sa L’Occitane-om ona je stvorila La Collection de Grasse mirisnu kolekciju inspirisanu gradom njenog djetinjstva.

Magnolija iz Dalekog Istoka, kupina s juga Francuske, zeleni čaj iz Japana, gorka narandža iz Tunisa, jasmin iz Gressea i Egipta, bergamot iz Italije, vanilija s Madagaskara , narcis iz Francuske – popis sastojaka izabranih za ovu kolekciju koji nas vodi na prekrasno putovanje. Ona je kombinirala dva po dva sastojka koje je spojila u uniju, koristeći simbol unije koji povezuje sirove materijale i daje ime svakoj od četiri nove toaletne vode iz kolekcije La Collection de Grasse, Zeleni čaj&Gorka narandža, Magnolija&Kupina, Jasmin&bergamot, Vanilija&Narcis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *