Categories Tijelo

Pet razloga zašto se isplati boravak u sauni

Nakon redovnih odlazaka u saunu podmladiće vam se koža, krv će vam brže cirkulisati, razbistriće se um, a problemi se neće činiti toliko velikim. Sve ovo možete provjeriti u Svijetu sauna Terma Tuhelj!

Finska sauna u Termama Tuhelj

Najmanje je pet razloga zbog čega ove jeseni odabrati opuštanje u saunama.

#1 Jeste li primijetili da znojenje u sauni najviše godi u hladnijim mjesecima? Osim što grije tijelo, boravak u sauni pospješuje izlučivanje štetnih tvari iz organizma, pa koristi u borbi protiv celulita i suvišnih kilograma.

Benefiti korištenja saune su mnogostruki!

#2 Sauna provjereno oporavlja i opušta. Nakon saune potpuno odustanite od sportskih aktivnosti. Umjesto toga odaberite masažu koja će pojačati opuštajuće djelovanje.

#3 Dodatni opuštajući učinak postiže se i aromaterapijom. Raznim dodacima vodi kojom se zaliva kamenje u sauni ne održava se samo potreban nivo vlažnosti vazduha, nego se postižu blagotvorni efekti i nadopunjuje njeno djelovanje.

#4 Dokazano je da redovno korištenje saune blagotvorno djeluje na klince koji imaju poteškoća sa sistemom za disanje, na primjer astmom ili alergijama. I ne samo to! Kod djece koja su boravila u sauni primijećeno je dugotrajno poboljšanje zdravstvenog stanja. Topli vazduh jača imunološki sistem, pa se djeca koja s roditeljima koriste saunu lakše bore s respiratornim virusima. Upravo iz tih razloga više od 90 posto djece u Finskoj isproba saunu već prije sedme godine.

#5 Za potpuni oporavak tijela i duha, nakon boravka u sauni odaberite whirpool. Udari vode potaknuće prokrvljenost tijela, a whirpool je odličan izbor i za uklanjanje celulita.

Mmmmm: Čokoladna masaža

Riješite se stresa u Svijetu sauna Terma Tuhelj

Zapravo bi bilo najbolje kad biste sve navedeno sami provjerili u Svijetu sauna Terma Tuhelj, najvećem takvom centru u Hrvatskoj. Isprobajte aroma programe uz dodir vrućeg vjetra i posebnu terapiju raznih boja u programskoj sauni.

Programi čokoladom, termalnim blatom, mentom, programi za njegu kose i kože lica i tijela, aroma programi vrtloženja zraka, solni programi… u kojima možete uživati svakih sat vremena potpuno će vas opustiti, riješiti stresa i napuniti baterije.

Riješite se stresa…

Dobro je znati da su subotom od 10 do 12 sati i srijedom od 12 do 14 sati, saune otvorene samo za porodice s djecom, a ženski dan je svaki utorak od 18 sati.

Nakon sauniranja, ne propustite odmor na visećim ljuljačkama ili vodenom krevetu i osvježenje uz prirodne sokove u Wellness baru.

Više na: www.terme-tuhelj.hr

TEKST I FOTO: PROMO

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *