Categories Tijelo

Top 5 novih nota… na pulsnim tačkama

Ove jeseni na police parfimerija stigli su mirisi koji uistinu slave snažne i samouvjerene žene… Za sve one koje žele da istaknu svoju harizmu ili su nepopravljive romantičarke, za vas odvažne, mistične ili strastvene – predstavljamo top 5 nota koje morate isprobati ove sezone…

Ovo su LJ&Z favoriti…

#1 Akcentuje harizmu

Gabrielle Essence Chanel, cijena na upit 

Foto: Chanel
Foto: Chanel

Opisuju ga kao bogatog, raskošnog i osunčanog, a sastoji se od četiri bijela mirisa – jasmina, ylang-ylanga, cvijeta narandže i tuberoze. Upravo je na tuberozu, nježnu biljku s mirišljavim velikim cvjetovima koja podsjeća na ljiljan, stavljen poseban naglasak.

#2 Dašak pariske romantike

Today Tomorrow Always Celebrate Avon, 50 ml 32,90 KM

Foto: Avon

Today Tomorrow Always Celebrate mirisi slave ljubav, slave vjernost i to na najbolji mogući način, neodoljivim mirisnim notama. TTA Celebrate za nju krase note nerolija, tuberoze i narandže u kombinaciji sa eteričnim uljem limuna i benzoin notama koji daju pravi ženstveni ton ovom parfemu.

#3 Baziran na esenciji dobijenoj od ručno ubranih ruža i obogaćene koncentrovane ružine vodice

Idôle EDP Lancôme, 50 ml cijena na upit

Foto: Lancôme

Miris je čitav u znaku Lancômeovog zaštitnog znaka – ruže – i posvećen je svim odvažnim, hrabrim i autentičnim ženama današnjice. Njegove su kreatorice tri žene – tri parfumerke: Shyamala Maisondieu, Adriana Medina i Nadège Le Garlanteze. Gornje note su bergamot i kruška, srednje note su turska ruža, majska ruža i indijski jasmin, bazne note su bijeli mošus i vanilija.

#4 Mistična tuberoza

Splendida Tubereuse Mystique Bvlgari, 50 ml 183 KM

Foto: Bvlgari

Bvlgari parfemska kolekcija Splendida predstavljena je 2017. godine. U 2019. dobijamo novo izdanje u vidu Splendida Tubereuse Mystique mirisa. Tubereuse Mystique obrađuje temu mističnog i opojnog cvijeta tuberoze. Kompozicija koju je osmislila Sophie Labbé u znaku je absolut tuberoze, vanilije i crne ribizle, riječ je o pomalo egzotičnom orijentalnom cvjetnom mirisu namijenjenom noćnim trenucima.

#5 Light Floral

Mon Paris Floral EDP YSL, 30 ml 109 KM

Foto: YSL

Novo izdanje Mon Paris parfemske kolekcije modne kuće Yves Saint Laurent lansirano je kako bi predstavilo “miris cvjetajuće strasti”. Istovremeno uzvišen i odvažan, ovaj je cvjetni miris raskošan poput prethodnika, ali još mrvicu drskiji. Ovaj uistinu očaravajući cvjetni miris, koji obuzima sva čula poput lude ljubavne romanse, odiše snagom, postojanošću i iznimnom senzualnošću.

ljepotaizdravlje.ba

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *