Categories Tijelo

Važna beauty navika koju ne smijete da zanemarujete

Svaka žena teži besprijekornoj koži lica, do koje se stiže adekvatnom njegom. Osim njege, ključnu ulogu u besprijekornom tenu ima i zdrava ishrana, ali i jedan korak u beauty rutini, koji je često nepravedno zanemaren, a koži daje neophodnu svježinu i sjaj.

Mnogo žena nije svjesno važnosti pilinga i nerijetko ga zanemaruju, kada je beauty rutina u pitanju. Međutim, piling podstiče regeneraciju kože, uklanja mrtve ćelije, koje se talože na površini lica i poboljšava cirkulaciju, koja licu daje svjež i budan izgled.

Prema tome, piling je neizostavan korak u vašoj beauty rutini, ako želite besprijekoran ten.

Odaberite piling, koji nema jaku, hemijsku strukturu, ili same napravite blag, hranljivi piling kod kuće pa svoju kožu detaljno očistite i nahranite barem dva puta sedmično.

Stručnjaci preporučuju pilinge na bazi meda, koji gotovo da odgovaraju svakom tipu kože i dubinski je njeguju i hrane, pa ćete nakon njih imati besprijekoran izgled i ten iz snova.

Redovna upotreba pilinga, smanjiće problem sa mitiserima, ublažiće upalne procese i smanjiće količinu sebuma. Uz to korištenjem pilinga, hranite i dubinski njegujete kožu, pa će ona uvijek izgledati sjajno.

Ako imate veoma osetljivu kožu, pri odabiru adekvatnog pilinga, obavezno se posavjetujte sa dermatologom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *