Categories Tijelo

Vratite energiju i poboljšajte zdravlje: Mini-detoks poslije praznika

Jeste li znali da vam čišćenje organizma može pomoći da vratite energiju i poboljšate zdravlje? 

Foto: Guliver/Getty Images

Prejedanje prazničnim specijalitetima i ispijanje kuhanog vina ne utiče loše samo na vašu figuru, već i na kožu lica. Pogotovo ako ste puno vremena proveli u zadimljenim prostorijama, s ljudima koji puše. Naravno, ne želimo reći da se morate odreći praznične hrane i baciti se na žustri trening, ali ovih pet stvari svaka od vas može da uradi i tako ubrza metabolizam i izgleda i osjeća se bolje.

#1 Tečnost

Tokom dana pijte litar i po vode sa malo svježe iscijeđenog limuna.

#2 Maske

Izmorenu kožu lica nahranite hraljivom maskom – ako nemate kupovnu, jednostavno je napravite od jogurta, malo banane i kašičice meda ili maslinovog ulja pomiješanog sa žumancetom.

#3 Fizička aktivnost

Krenite u brzu šetnju – pola sata je dovoljno, a ako imate slobodnih sat vremena, provedite ih u ugodnoj šetnji na svježem vazduhu. To će vam pomoći da se riješite nadutosti i da ubrzate metabolizam, a koža će ponovno izgledati zdravo.

#4 Unos voća

Pojedite voće. Znamo da vjerovatno mislite – “Ko bi jeo voće uz sve ove kolače?”, ali jverujte nam – vitamini su vam i te kako potrebni. Narandže i mandarine odličan su izbor jer su pune vitamina C.

#5 Kratke vježbe

Napravite 30 skokova jumping jack (krećete sa skupljenim nogama i rukama i zatim širite noge, a ruke stavite iznad glave i tako tri puta). To će podstaći cirkulaciju i vratiti boju u vaše obraze.

IZVOR: ELLE.RS

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *