Categories Tijelo

Zimska beauty navika koju ne bi trebalo da zaboravimo!

Gotovo smo napamet naučili da je koža naš najveći organ i da joj je upravo zbog toga potrebna posebna njega. Kako smo se intenzivno pripremali za tople ljetne dane i mijenjali svoju skin care rutinu, sada je vrijeme da se pripremimo i za zimski period i pružimo našoj koži posebnu njegu, koja će joj prijati tokom hladnih zimskih dana.

Tokom hladnijih mjeseci koža je sklona dehidrataciji, pucanja, iritaciji i perutanju, zato je veoma važno da u našu zimsku beauty rutinu uvedemo piling tijela, kako bi koža bila glatka, meka i dubinski nahranjena.

Kada formiramo našu beauty rutinu, skloni smo da se fokusiramo samo na kožu lica, ali da bi naša koža bila lijepa i njegovana, potrebno je podjednaku pažnju posvetiti njezi cijelog tijela. Kako tokom hladnijih mjeseci naša koža stalno mijenja uslove u kojima se nalazi, od toplih prostorija, do svježeg vazduha, neophodno je temeljno hidrirati, kako kožu lica, tako i cijelog tijela.

Pilinzi za tijelo su proizvodi koji uklanjaju mrtve ćelije sa površine kože, čine je glatkom, čistom i omogućavaju joj da dubinski upije proizvode za hidrataciju i očuva svoju prirodnu vlažnost tokom cijelog dana, zato oni moraju biti neizostavan korak naše zimske beauty rutine.

Važno je da tokom tuširanja, barem dva puta sedmično odradite temeljan piling kože cijelog tijela. Odaberite neki blaži piling, na biljnoj bazi, koji ne djeluje agresivno na vašu kožu, a podjednako je efikasan i efikasan. Najbolji odabir pilinga za njegu i hidrataciju kože tokom zime su oni na bazi meda, morske soli i sjemenki voća.

Neka ove zime vaša koža bude meka i sjajna iz dana u dan, uz adekvatne beauty navike koje ne smijete ignorisati!

Izvor: lepotaizdravlje.ba Foto:

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *